Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Асфалтов път

<< < (2/10) > >>

nilfe:
Виж в сървъра на Павел има ДВД с Фалер макетиране. Вземи от там идея как го правят хората и в същото време не е толкова скъпо. Фалер има специална смес за пътища, нещо като гипс, който се нанася между две тикса или между тротоарите направени от шпертплат. Все пак топлата вода е открита вече. Пък и тротоарите демонстрирани там са къде, къде по сполучливи.  :yes:

pach:
Асфалтовият път и в макета на бате Гойко е правен със шкурка.
Като се зацапа ,нареже, "кръпки" и пътне маркировка - става перфектен !!!
А някъде (щото тая тема е дъвкана вече тук във форума) има и качен клип един американец как си прави маркировката с бял маркер

gzo:
Ехааа, че активност в тази тема  :good:

Номера с готовите парчета го знам добре. По принцип се продават и цели завършени макети. Кефа е сам да си направиш детайлите. Гледам да има колкото се може по-малко купешки детайли. 1-че ги няма баш същите дето на мен ми трабват, 2- че те струват абсурдно скъпо 3- че трабва да се чакат дълго докато се доставят.

За асфалта на Владо знам и поне на снимки изглежда, че добре се получава. Обаче има 2 основни недостатъка като изключим трудоемкостта. Гипсовите трасета прекалено отежняват макета. При макет с по-развита инфраструктура това значи няколко кила отгоре и някакси поне на мен не ми се нрави. В моя случай пътищата минават покрай готови долчинки, шкарпи, тунели, колони на мостове и колкото и да се стараеш шпаклата няма как да мине равно навсякъде.
Относно шкурката наистина добре се получава, но само при равни, прави участъци. При кръстовища и остри виражи ширината на лентата не е достатъчна и се налага напасване. И основня недостатък на шкурката - издава отбласъци от кристалчетата при осветление от макета или от светкавица при снимка.
Сега работя по метода с мушамата. Тъкмо я боядисах и чакам да изсъхне. Ще пусна снимка как се е получило в темата на моя макет.

sim:
Решението за мен е било цитопласт. И като се боядиса не блести, и е евтино, лесно се реже и се правят кръпки, не тежи и т. н. Лепи се само - няма нужда да го мажеш. На завоите лесно ще му намериш колая.

gzo:
А, това вече е добра идея. В действителност цитопласта е почти същия като опакото на мушамата. Боядисах с темперни бои, хаваща лесно, но от водата парчето което съм подготвил се усука като стружка след струговане. Ще го оставя за ден-два под тежести да се изглади и пристъпвам към полагане.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия