Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Асфалтов път
pach:
Само дето шкурка се продава и на листове, не само на ленти.
Ако се "протърка" с дърво и почисти, не само че не хвърля отблясъци към фотото, но и изглежда още по-близко до действителния асфалт.
Колкото до цитопласта (лейкопласт) - на моя модул в Н0, третостепенното шосе под моста, до реката е правен точно по този начин.Не е довършено, но също става много добре.
;D
gzo:
Благодаря на колегите, които се включиха. След опита с мушамата от вчера аз вече открих моя асфалт !
По комунистическо баба ми имаше склададжийския навик на мъкне и трупа всичко що пускаха в хоремага. Така у нас е пълно с разни мушами от онова време и то на листове от по 1-2 квадрата. Викам си.....я да спестя кинти. Просто си режеш предварително хартиен шаблон пасващ на участъка който ще се асфалтира и кроиш върху опакото на мушамата. После се боядисва с темпер в сиво, изсъхва за 30 мин. Когато изсъхне боята изглежда по-светла, но въпреки това ако искаме по-наситен цвят просто нанасяме още 1 ръка боя. На снимката по-долу съм нанесъл 2 ръце. Особеното тук е, че от водата в боята, трасето се усуква и се налага да се подтисне за 1-2 дена докато се изправи. Нрави ми се как се получава, сега остана да направя тук таме по някоя пукнатина и кръпка и съм готов !
Сaprycorn:
А с какво ще лепиш мyшамата върху макета?
Vlado:
Любопитно ми е кръпките и най-вече пукнатините как ще ги правиш?
gzo:
Основата на макета ми е ПДЧ и промата ще я залепи добре, но аз ще лепя с Ц-200 защото в случая тънкия момент е да се запечатат ръбовете. Ще запечавам с Ц-200 и пясък и тук таме ситен чакъл имитиращи прехода между прахта от лугата по платното и банкета.
Пукнатините ги правя с тънкописец. Кръпките ги правя както си трябва- режа с макетния нож контура на кръпката и я поставям отново на същото място. Преди това я боядисвам с още 1 идея по-тъмно и подлагам тънък картон за да изпъкне съвсем леко. На снимката добре се вижда въпросното леко изпъкване...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия