Мда, в допълнение мога да кажа, че определени дни от летните месеци (когато кактусите не цъфтят Адли)
там се отваря един специален малък склад и всеки който иска може да се преоблече със средновековни възстановки
на ризници, да вземе в ръце шлем, щит и меч или друг вид въоръжение и да си направи доста атрактивни снимки
за семейния албум. Тя крепостта е още от римско време, тоест оръжията не са си много на мястото,
но важното е че създадената атракция се харесва на всек. Времето минава неусетно, но оставя много приятни спомени във всяка компания отишла до там. до колкото научихме от персонала в заличката се правят често и представления с артисти
от местните четалища които поставяле цели театрални постановки. Въбоще има живец в красотата сътворена общо за около
6 млн.лева до тук. Впрочем това е първият проект в България започнат преди пет години (май шест станаха) от археолозите,
разкрили крепостта заради иманярските набези до тогава. иТехният колектив под егидата на Веселин Хаджиангелов, кандидатствали по европейските програми за запазване културното наследство на Европа. доколкото си спомням май беше по мярка 321 - оперативна програма за регионално развитие. Изпълнител е ГлавБолгарстрой, но на асансьора кой е не знам.
Резултата е наистина много приятен и впечатляващ. Дано след като свършат европейските пари, обекта вече
да има начин за самофинансиране (това с средновековните ризници е един от методите) за да може персонала му
да продължи да го стопанисва, поддържа и разширява още. Не знам дали тази година не е довършен и
красивият екопарк

в който има и детски атрактивен кът изграден май от някакъв алпийски клуб (алпинисти).

и би трябвало да се увеличават и тези

дървени скулпури на студентите в Художествената академия, който е направен по протежението на цялата алея
и който се ползва от туристите които не са се качили на въпросния релсов асансьор.

Струва ми се, че така беше означен в проекта, но не очаквах че ще го направят наистина.

За повече от мойта миналогодишна информация, всъщност може тук да прочетете:
http://www.carimaligrad.com/От този парк и обект, по-хубав в класацията на нашата компания е само новооформената
екопътека през ждрелото на Ерма - там е по диво и в комплект с изградения кът за семейни барбекюта направо на масите,

е с още по-приятна обстановка. Тук за пръв път видях насекомо голямо колкото дланта ми - богомолка.
Винаги съм мислел това насекомо за по-малко по размери и необитаващо нашите ширини, но то ме опроверга
като се появи на слънце за цяла фотосесия.
И двата парка са на един хвърлей място и ги припоръчвам
на всеки който обича да си прави излети сред природата с приятна компания.
И двете са на около 80 км от софия и са изключително подходящи за един почивен ден.