Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Воден ефект
Vlado:
Гледам, че не е и скъпа, тъй че дерзай! :good:
Аз също имам коварен план да се пробвам в бъдеще с направата на бара/река, ама мисля нейде из клубните модули да реализирам тази си идея. Пък какво ще стане - ще поживеем, ще видим! ;)
gzo:
Благодаря на widowmaker за насоката, но за съжаление в моя случай не ми върши работа. И за да не кажат някои колеги пак, че съм бил много претенциозен и че това и онова не ми харесва, ето за това става дума...
Това е коритото на поточето под водопадчето. Рзмерите му са 5,5 на 6 см, а в най-дълбоката му част е само 1,5 см. Целта е да напъня това корито и няколко сантиметровото поточе към него. Или казано най-просто трабват ми не повече от 2 супени лъжици субстанция.
Готов съм да дам пари но не и в порядъка на 30-40 лв. както ме съветвате. По скоро ще купя една бака лак за 6-7 лв. ще ползвам 2 лъжици, а с останалото все ще намеря какво да намажа из къщи. Въпроса е кой лак от предлаганите по желязариите остава прозрачен в дълбочина от 1,2 см.
widowmaker:
Нито един не върши работа, ще се нацепи, щото е дебело.
Ще потрошиш повече пари за "данък глупост", отколкото струва 200мл от водата,
която ти предложих, но това си е твой избор...
pach:
Ама някой се обидиха май...?
Иванчоооооо, то бива, бива ама като теб толкоз упорит човек не бях срещал...
Останалато ще премълча, че е много грозно (особено за една търсачка на каквато ме направи...):
Ето тук пише точно по този въпрос за който ти упорито не пожела да прочетеш!!!
Но за да съм сигурен, че най-после ще го прочетеш, ще ти го изкопирам и тук:
--- Цитат на: eurostar link=topic=700.msg24815#msg24815 date=1242721919 ---
Реката не е съвсем готова, защото чакам едни каменни стени, които пътуват в момента от Германия. Но принципно изливам малко водно стъкло, което да нивелира дъното. После, като изсъхне хубаво, размесвам прозрачен автоемайл лак с маслена боя (цьолинблау, жълта и малко оранж) до постигане на желания цвят и нанасям обилно да покрие няколко пъти, като чакам между нанасянията да изсъхне хубаво. Трябва да се има предвид, че прозрачния лак леко кафенее. Сега, като пристигнат стените, ще ги залепя и ще им сложа малко "плесени" от постоянния допир с реката. После ще сложа корабите, вълничките (бяла маслена боя с безцветен лак) покрай основите на мостовете и след изсъхване ще запечатам с още един слой безцветен лак. Работата е дълга и миризлива. Който не иска да му мирише, си купува водна смес и пигменти от Noch/Woodland Scenics и си решава въпроса.
На единия бряг ще бъде старият град със сгради на Faller, кафета и латерни. На другия бряг (откъм централна гара) ще бъде модерният град тип "La Defense" със сгради предимно от стъкло и еталбонд (алуминий). Двата бряга са свързани с трамвайна линия с общо 6 спирки. По нея ще вървят (независимо от влаковете) 3 двойни мотриси. Градът ще завършва с Болонския лес с езерце с патици и ресторант. Tова е замисълът. Eто две идейни снимки от "белия" град:
--- Край на цитат ---
Таксата за търсене в нашия форум е ...
Каса бира Астика, на въпрос!!!
:sarcastic: :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:
Сaprycorn:
Знам, че не искаш "купешко", но все пак погледни тук какво се предлага за 13 евро
http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/FALLER/39-7-0-7808-004010-0-0-0-0-0-0-grp-de-h-0/ein_produkt.html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия