Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Воден ефект

<< < (4/13) > >>

nilfe:
Човека не е готов да дава такива пари, не го мъчете. Ще си купи лак за дъски и ще си направи реката. Тая тема стана прочута. :yes:

widowmaker:
Той ще даде повече пари за експерименти и най накрая пак ще си купи от готовата.

gzo:

--- Цитат на: nilfe link=topic=3121.msg57651#msg57651 date=1302880545 ---Човека не е готов да дава такива пари, не го мъчете. Ще си купи лак за дъски и ще си направи реката. Тая тема стана прочута. :yes:

--- Край на цитат ---

Добре де защо да давам 13 евро + незнайно още колко пари за транспорт за 200 мл вода от която ще ползвам 20 мл ? Останалото да го хвърля ли ?
Айде сега пак да споделя опит (понеже pach казва, да не питам във форума за опита на колегите, а сам да го добия) Ето показвам нагледно с какъв материал да си напрватите воден ефект. Днес след малко по-дълго обикаляне из магазините успях да намеря тази свещ за 1 лв. със субстанция около 2 супени лъжици - точно колкото ми трабва на мене. Ако ви трябва повече просто си купувате по-голяма свещ за малко повече от 1 лв. Разводнявате въпросния гел на водна баня и леете спокойно поточета и рекични. Тук на снимката изглежда, че синне, но всъщност е абсолютно прозрачен и кристален.
Лесно, просто и доспъпно, точно за каквото питах.

Поздрави на колегите  :hi:

gzo:
Абе в общи линии ситуацията е следната...
На някой може и да му е смешно, че гледам да дам  1 лев вместо 30-40 лв. или пък още да не е разбрал, че сме в криза и има съкращения в някои отрасли. Съкращенията ме засегнаха и мен  :blush2: Червя се не за друго, а защото деликатно ви подсказвам, че просто няма как да си позволя да купувам от конрад, от Германия или от разни каталози, просто защото вече останах без доходи. За това на няколко пъти директно писах да дискутираме по метода "направи си сам" с достъпни подръчни материали на по-земни цени. Напълно ми е ясно, че фирмите предлагат абсолютно всичко което ни трябва. В същото време напълно осъзнавам и че от пръдня боя не става, но както виждате някои от нещата излизат ако не без пари, то съвсем евтино и достъпно дори и за 1 съкратен от работа моделист. Доказах ви го както в темата за асфалта от мушама така и тук със свеща от левче. По същия начин мога да споделя опита си за набавяне на материал за баластиране за без пари, как най-евтино да ви излезе тревата при това с реалистичност не по малка от готовите треви на листове дето се предлагат из конрад и каталозите. Примери още много...та за това ми се искаше диалога да върви с тази насока. Дано сега вече специално pach разбере, че тези приказки за Иванчооооо дето ми ги приказва не са на място. Верно хобито ни не е евтино, дори е доста скъпо, някои от нас оставаме без доходи и би било хубаво да проявяваме повече разбиране. Кризата не ме е озлобила, прекършила и отказала от това прекрасно хоби, дори сега имам повече свободно време за макета. Наблюдавам как се развива цяло течение от колеги във ЖП моделизма, което работи единствено с купешки детайли и суровини и напълно отрича евтините заместители. Тези колеги също правят страхотни макети, но ако някога седнат на направят сметка колко са похарчили, то сбора ще е доста голяма 4 цифрена сума, която не всеки може да си позволи. В същото време дълги години моделистите са работили и са правили не по-малко добри макети и без разните му там конрати, каталози, ибеи и интренет сайтове предлагащи всичко на готово. Именно за такъв опит се опитвам да говоря и аз. На някой може и да му е смешно, но да доста други ще е от полза. Честно да ви кажа дори и да бях заможен пак нямаше да ми достави кеф да си купя всичко на готово, да го подредя на плота и да се хваля с готиния си лъскав макет, за мен това не е моделизъм. Пак щях да трся нещо да дялкам, режа, кроя, лепя, напасвам и т.н.
Сърдечни поздрави за всички колеги ! :drinks:

widowmaker:
Аз мисля да поръчам една бака от тая на MBZ.
Мога да услужа, но няма да е по рано от месец.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия