Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Воден ефект
Nelly:
Абсолютно си прав. Но аз обикновено искам да разговарям с технолозите или с човек, който разбира. Девойките без знания ги прескачам, те сами бягат от мене :) . За конкретния изровен продукт задавам конкретни въпроси - да не се свива и пука при изсъхване при пласт от 2-3 см, да остава кристално прозрачен като вода и твърд при почукване с нокът. Обяснявам за клипчетата на Уудланд, пращам им линк http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/Item/C1211/page/1 - този и с клипчето от него.
Тази вечер разбрах, че акрилните емулсии били най-различни видове - според нуждите.
Тази акрилна гел-паста http://www.ideahobby.bg/product/454/gel-pasta-100ml-prozrachna-s-blyasak.html мисля че отговаря на гела за водопад на woodlandscenics Water Effects™ http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/Item/C1212 (Ако някой има точно този продукт, нека да свирне на лично. Имам една идея)
Мисля, че давам точна информация, доколкото успявам да събера... (Ех, защо не учих по- сериозно химията навремето...) Правя го точно заради младежите тук, които разбират и имат опит. Ама те упорито не искат да си кажат мнението :)
niki:
ако ще ползваш силикон, взимай само такива с които се лепят огледала, те не са агресивни , но най ще ти свърши работа лак за дърво прозрачен , на водна основа, евтино и го има почти навсякъде :hi: МАТЕРИАЛИТЕ , кото предлагат фирмите / за хобито/ не са с лунен произход или нещо екзотично, просто от някой химически концерн било henkell , basf и тн, си поръчват разфасовки и се предлагат с опаковка на съответната фирма, с други думи лепила, бои и тн, ги има на пазара в други опаковки просто.
Nelly:
--- Цитат на: niki link=topic=3121.msg77925#msg77925 date=1336674763 ---МАТЕРИАЛИТЕ , кото предлагат фирмите / за хобито/ не са с лунен произход или нещо екзотично, просто от някой химически концерн било henkell , basf и тн, си поръчват разфасовки и се предлагат с опаковка на съответната фирма, с други думи лепила, бои и тн, ги има на пазара в други опаковки просто.
--- Край на цитат ---
Именно! И аз така мисля, затова опитвам да открия заместител, т.е. основния продукт, който разфасоват. Защото хоби фирмите ги пробутват на много висока цена, а и с доставката до нас...
Преди малко попаднах на две интересни (поне за мене) информации.
1. Как да направим воден ефект от РVА лепило http://www.ehow.com/how_8654772_use-pva-glue-water-effect.html Дават разреждане с вода 3:1 и наливане на пластове (всеки следващ след като изсъхне предишния ), но не зная защо разреждат и предполагам, че се свива повече. Ще пробвам.
2.http://www.bolterandchainsword.com/index.php?showtopic=140415 Тук коментират един още по-скъп воден ефект. Има коментар, че когато е водоразтворим, след време все повече изсъхва и вероятно ще стане една кора, вместо езерце. Коментират и , че не може да се налива на дебели пластове.
Замислих се. Може би точно затова Нох дават епоксидна смола за воден ефект. Има една българска, която е безцветна, но не съм я пробвала дали остава безцветна след смесване с втвърдителя. В Бургас я опаковат. Бях говорила с управителя и той каза, че я ползват бижутерите. Вероятно наистина остава безцветна. Не я откривам в нета, но е на сносна цена. Ще взема да пробвам с нея и ще ви пиша каква е .
daddy_g:
Има такава смола Нели , опаковката беше 50гр смола и 5 гр втвърдител ..не помня на коя фирма беше но другата седмица ще си взимам че ми трябва и ще снимам..Пробвал съм я, аз лично съм доволен, само отгоре остава като леко мазна и не знам мазното с какво да го махна
pach:
--- Цитат на: niki link=topic=3121.msg77918#msg77918 date=1336660387 ---Верният подход е не линове към представяния, или какво казват търговците/ .../ има хора от форума ,
които са работили, подчертавам работили, защото всичко останало е преливане от пусто в празно
и само cntr.c- cntr.v - от това няма полза :hi:
--- Край на цитат ---
Това е така...и не е точно така. Работилите по въпроса хора не желаят да пишат (и аз подчертавам),
най-малкото за да не ги наскачат ...бълхи!!! ;) А това напоследък отказва все повече хора да пишат каквото и да е било.
Всички чакат решението на форумната администрация а дотогава, трябва да сме доволни и от това което все пак става тук.
Нели също е права - младите отчасти имат опит, но не биха го споделили защото 1-во - виж по-горе, и 2-ро - нямат нужната увереност,
че това е точната технология и техника на изработка. А за това мнение в цитата по-долу:
--- Цитат на: Nelly link=topic=3121.msg77928#msg77928 date=1336679814 ---Именно! И аз така мисля, затова опитвам да открия заместител, т.е. основния продукт, който разфасоват.
Защото хоби фирмите ги пробутват на много висока цена, а и с доставката до нас...
--- Край на цитат ---
пък напълно е права и примери тук колкото щеш. Друг е въпроса дали някои четат и го ползват.
Пример: ПРеди две-три години споделих, че купувам всякакви бои от фирма "Sokrates",
които имат перфектни качества за нашия вид моделизъм и които при днешни цени са 10,00 лв за 0,8/1,0 кг.(в Бриколаж)
които освен всичко друго, са и по новите европейски норми - водоразстворими. Тоест освен, че си ги разреждам с вода,
след работа с тях измивам инструменти, съдове, четки и ръце с топла вода на чешмата, но въпреки всичко
все още има хора които не знаят това и си купуват индентични бои но в ценово съотношение - 8,50 лв за 0,25/0,3 кг!!!!!
както казах примери за това, че фирмита разфасоват едни и същи (почти) материали от опаковки на едро в опаковки на дребно,
като качват цените в обратна прогресия е всеизвестен факт (дали всички го знаят...?)!!!!
За това тук всъщност сега се споделя някакъв опит, защото се оказа, че поне трима/четирима човека сме горе/долу на такъв етап.
Етапа на проби и грешки с желан краен резултат - по-реално пресъздаване на водни площи, реки и водопади.
А това е един от "висшите" пилотажи в моделирането на ландшафт (българската дума е ...природа)! ;)
:hi: ;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия