Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Всичко за макетирането с олекотени pvc плоскости./набедени за ,,симона,,

<< < (4/7) > >>

gzo:
Благодарение на автора на темата Ники, който ми отвори очите за работата със "симоната" успях да намеря един почти перфектен материал за макетиране. Въпросната симона притежава редица свойствата като: лекота, лесно рязане и пробиване, гъвкавост при по-голяма площ, възможност за биговане, възможност за моделиране в желана форма чрез нагряване и не на последно място -ниска цена.
Едно от уникалните свойства, което ме накара да предпочета работата с този материал е възможността за "драскане" по повърността с което се постига дълбочина на релеф. Преди работих с гипс, който драсках в меко състояние за трасиране, а в последствие (след втвърдяване) повтарях трасетата до добиване на желаната дълбочина. Това беше доста тудоемко, натискал съм до схващане на предмишниците за да мога да дълбая в гипса. Със симоната същото това дълбаене е далеч по-леко.
Какво имам в предвид под драскане. Така наричам задълбаването на остър инструмент в пластмасата, след което се оставя следа с дълбочина в зависимост от приложения натиск. Метода е перфектен при моделирането на фугите по тухлени стени, пукнатини в бетон, тротоарни плочки или паваж, бордюри или гарови перони, релефно очертаване силуетите на дограми и др. елементи по фасадите на сградите в макета.
За да визуализирам т.н. драскане качвам снимка на средновековна фасада изработена от мен...

Същата тази права стена мога да извия дъговидно, с което да направя кула на замък. При работа със този материал се добива рутина и с времето и повечко старание могат да се правят неща които тук таме из сайтовете се продават за луди кинти в евро.

niki:
 :hi: :good:Материала е едно- а работата и майсторлька-друго :drinks:

liro4605:
 :clapping: Имам дърводелски длета и си мислех да правя с тях подпорни стени и портали на тунели от дърво,но тук съм много впечатлен!Имаш ли снимки от етапа на изработка да публикуваш и тях?Много яко е станало и наистина няма смисъл да се дават луди евра за тез неща  :hi:

evrokoma:
 :clapping: :clapping: :clapping: Станимире не забравяй да се обаждаш ако идваш :drinks:

gzo:
Благодаря Ви за оценката приятели !  :drinks:

Не съм правил други снимки на етапи за които пита Миро, но не е проблем тъй като тази стена е само част от макет на една от емблематичите български твърдини, която ще присъства на макета ми и в момента правя отделните модулчета. Всичко накрая се напасва и се получава нещо наистина ефектно, което никоя фирма не предлага. Та щом туй е възможно не е никак сложно да се направи и тунелен портал. Още повече, че времето за неговата изработка ще е доста по-кратно дори от времето за шипинг ако го купиш наготово по каталог от нета. С удоволствие ще помогна на Миро със съвети за портала, а иначе за работата ми със ПВЦ-то ще пиша в моята тема.
С Иво Еврокома ще се видим живот и здраве по Коледа, а на път за там ще гледам да мина да се засека и с Миро :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия