Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Помощ за макет
ivelinkk:
Искам да си направа планини тунели и някакви гари.Как и от какъв материал да ги направа нов съм от вчера имам стартов комплект джуниор . :)
pavel75:
Когато бях на твоя етап - още начален стадии първият тунел, който си направих беше по една технология от ученическите ми години. Правиш основа на тунела. Взимаш стари вестници и ги късаш на малки (не ситни) парчета. Смесваш вода, брашно и сол. Разбъркваш и почваш да топиш вестниците във вода и слагаш един пласт върху основата. Намазваш от брашното. Слагаш втори пласт мокри вестници и т.н. Пластовете е по твоя преценка. Като изсъхне става достатъчно здраво и леко. После може да се боядисва. Така може да се правят и планини. Неудобството, е че е доста пипкаво.
toniemi:
Ако искаш да го направиш бързо,правиш грубо от стиропор,обмазваш с гипс,става бързо,леко и удобно.Моите макети са направени по този начин.
http://toniemi2.snimka.bg/?user,albums
TheJackal:
Има и още по - лесен начин. Едно У-коляно или право парче ПВЦ тръба, с подходящия цол - размер, с ножовката я срязваш и си готов. Същото става и с кутиите от самите вагони и локомотиви. Успех с хобито и мерака за влакове! :)
hristo_t:
Миналата седмица започнах направата на моите тунели. Както казват колегите ще използвам главно стиропор, и фибран за да имитирам тухличките. До момента съм направил двата тунелни портала. Ще пусна снимки след малко че сега ще излизам. Виж във темите на колегата Best Ripper -темата временно сървърче. От там си изтегли книгата на Юри Ботев за железопътен моделизъм. В нея е описано как се прави тунел и какви да са размерите на тунелният портал.
Ето и резултата от моите първи опити за направа на тунел.За сега ще е само за един коловоз.
Все още нищо не е залепено по него, след праздниците живот и здраве а и време ще се постарая да го завърша.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия