Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макета на сем Брьомер
ida_ili64:
Благодаря ви! :curtsey:
В ред на вашите мисли,тези,които са ми около възрастта,не могат да не си спомнят часовете по "Военно обучение" ,завършващи с лагер във втори курс на техникумите.Та...имам идея,да направим подобен лагер за съпруги на влаковите моделисти за да ги приобщим.Може и да даде резилт,не мислите ли?!Казвам го на майтап и всъщност....обаче започвам да го обмислям на сериозно! Защото е много хубаво,семейството да има общо хоби-още една спойка на връзката между двама души,която им позволява да изживяват съвместно радостта да съзадават красота в един малък и добър свят!
Ще разгледам къде са общите теми,т.е. тип "клюкарник" и ще пусна темичка там,където ще ви помоля да ми напишете( при желание от ваша страна ,разбира се) какво е хобито на вашата съпруга и как вие го приемате,от какво се увлича и какво я радва,както и колко време вие отделяте за нея седмично,и как приема вашето хоби-с три възможни отговора:
1.споделя го радушно
2.равнодушна е
2.смята го за налудничаво.
На тази база,ще разработим план-програма :read: :girl_wink:!
toniemi:
:hi: :hi: :hi:
Всичко е прекрасно!
Само не разбрах ролята на съпруга ти в целия проект?!
Масата я изработил съседа,ти страхотният ландшавт ,а мъжът ти?
Питам не със заяждане,да не прозвучи така,разкажи и за неговото участие!Кой избра релсовата фигура,самите влакчета,има ли той участие?
Или това е изцяло твой проект и подарък за съпруга ти :hi:
pach:
Разгледай всичко...
ida_ili64:
Сеното...ами използвана е трева за залесяване,но от тази с дългия косъм,в превод -"дива трева"(Wildgras)
http://www.noch.de/de/produktkatalog/listview_neu.php?submenue=n&navi_Kategorie1=NOCH&navi_Kategorie2=Basteln+und+Gestalten&navi_Kategorie3=Gras%2C+Streu%2C+Flock&navi_Kategorie4=Wildgras+PROFI&jahrNeuheiten=
С нея са посипани "балички" (мисля,че бях купила някакъв странен комплект на Кибри, в които имаше съндъчета,чувалчета ,варелчета,конусчета,оградки и трегери.Та от там цилиндърчетата и конусчетата, както и паралелепипедите ги намазах с лепило,а после ги овалях в тревата...По същия начин направих и земята. Полуичих така кръглите бали,купите със сено и малките балички,които са подредени в хамбара.
А конструкцията на планината,ами там ме вдъхнови ето този принцип на изграждане на релеф:
http://www.noch.de/de/produktkatalog/listview_neu.php?submenue=n&navi_Kategorie1=NOCH&navi_Kategorie2=Basteln+und+Gestalten&navi_Kategorie3=Gel%E4ndeselbstbau&navi_Kategorie4=TERRA-FORM&jahrNeuheiten=
Реших обаче,че мога да си поиграя с контурите ,към които са прикрепени плоскостите на сградите,да ги нарежа със секача,а после да ги споя със силикон в конструкция...Така и стана.
Да поместя тук и сайта на Вундерланд в Хамбург
http://forum.miniatur-wunderland.de/vorbild-fotos-f36/wie-laedt-man-bilder-hoch-t21322.html
За езика-Вилфрид живя в България 1г и 9 м,като сам бе започнал да учи български-когато се запознахме с него.После му допомогнах,той чете и пише на български,но няма да си кривя душата,че аз се уча на немски и говорим само на немски,защото аз живея в Германия и трябва да се справям с живота тук.Когато се завърнем в България обаче,ще дам най-доброто от себе си,за да научи българския добре той да се справя с живота в България.Но той владее чудесно и англиийски-това е работния му език.
Станцията ни е на Мерклин,но на мен честно-нищо не ми говори прав ток,,що се касае до влаковото миделиране,а иначе би трябвали да означава-постоянен ток или-греша?
ida_ili64:
--- Цитат на: toniemi link=topic=3147.msg58302#msg58302 date=1303814252 --- :hi: :hi: :hi:
Всичко е прекрасно!
Само не разбрах ролята на съпруга ти в целия проект?!
Масата я изработил съседа,ти страхотният ландшавт ,а мъжът ти?
Питам не със заяждане,да не прозвучи така,разкажи и за неговото участие!Кой избра релсовата фигура,самите влакчета,има ли той участие?
Или това е изцяло твой проект и подарък за съпруга ти :hi:
--- Край на цитат ---
Привет Тонети,
целият проект,изчисления,модела и полагане на шините,както избора им,и формата,планировката и цялата електрическа схема са плод на труда на Вилфрид.Семафорите,осветлението,бариерите,превключването на релсите,абе всичко,що е свързано с влаковата част -е негово дело.Последно започна да запоява жици за стълбове за въздушния ток за мотрисите,но спря до там...по обективните причини,които вече изложих. Колекцията му от влакчета и локомотивчета си е изцяло негов избор, с изключение на два мои подаръка.Така,че изобщо не е само мое дело нашия макет,а всеки прави това, в което е силен и му доставя удоволствие и разбира се се учим от всичко и всякъде,което ни попадне. Надявам се,да съм отговорила правилно технически на въпроса ти :girl_smile:.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия