Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Относно телефонния способ и ПАБ

<< < (3/9) > >>

bdz43r:
Не четеш добре!
В едно междугарие може да има само един влак. Няма как друг да го удари, защото другия не заминава от Съединение, преди предния влак да е стигнал в Панагюрище.
Затова служи съобщението (телефонограма) "Влак ХХХ тук цял", което Панагюрище предава на Съединение.
Всичко останало между Съединение и Панагюрище са спирки.

mntop:
Спирките са закрити за служба по движението.В тях се продават само билети. Среща,разминаване или надминаване на влаковете може да става само в гарите,където има коловозно развитие. Всеки един влак си има разписание за движението си,което трябва да се спазва/ако няма повреди по локомотива,вагоните или инфраструктурата/. При повреда локомотивната и превозната бригада са длъжни да уведомят ръководител движение в гарата на приемането на влака за проблема. Когато влакът не може да продължи пътуването си се оказва помощ от едната гара/изпраща се локомотив,който да изтегли влака и да освободи междугарието/.

fpk1999:
Сега само ми е любопитно защо и спирките са си разменяли съобщения по телефоните и дали това не е била единствената линия при която и спирките са организирали движението.Дори баба ми е разправяла че когато е пътувала до Пловдив и си е купувала билет на спирката е имало телефон на стената и от Стрелча са се обаждали на Дюлево да даде съгласие за влака.Еееееех да бях роден тогава да видя как си разменят съобщения по този стар и носталгичен метод за осигуряване на движението-ТЕЛЕФОНЪТ :angry2: :shout: :suicide: :suicide: :skull:

bdz43r:
Правилата са еднакви за всички линии. Ако спирките организираха движението, нямаше да са спирки.
Това обаче не значи, че нямат нужда от телефон. Ако са обслужвани и имат билетопродавач, те разбира се имат телефонна връзка със съседните гари, чрез която получават информативни съобщения за идващ влак или подават информация на приемащата гара дали влакът е минал. Когато има охраняем прелез, прелезопазача има телефон, по който получава съобщения за заминаващ от съседната гара влак.

Някои сегашни спирки, навремето са били гари и като такива са участвали пълноценно в организирането и осигуряването на движението.

liro4605:

--- Цитат на: fpk1999 link=topic=3177.msg59233#msg59233 date=1304793303 ---Еееееех да бях роден тогава да видя как си разменят съобщения по този стар и носталгичен метод за осигуряване на движението-ТЕЛЕФОНЪТ :angry2: :shout: :suicide: :suicide: :skull:

--- Край на цитат ---

Тогава какво ли би казал за метода-"Движение без съобщения"    :telephone:

:locomotive: А тоз дойде пускаме другия. :locomotive:

Найстина имаше доскоро и такъв метод по правилниците!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия