Здравейте! Казвам се Ангел, набор '73 от Бургас. В свободното си време се занимавам със стендов моделизъм, главно авиация. С някои колеги тук се познаваме покрай форумите за стендов моделизъм (там съм с никнейм BLADE) и една изложба на стендови модели в София през 2009 г. Като ученик имах композиция в мащаб ТТ, даже бях изработил макет 2 х 1,2 м. с тунел и планина и гара. След като завърших училище последва казарма, университет, мацки, купони и хобито беше зарязано, докато миналата седмица, почиствайки избата намерих една кутия. В нея бяха останали само 7-8 метра релси, 6 стрелки, комплект бариери, локомотив BR 221, един зелен вагон DR 1 и 2 класа и едно товарно вагонче. И така 20 години по-късно ме подгони мерака да колекционирам влакчета. Поразрових се тук-там, намерих този форум, видях колко са напреднали технологиите, поппрочетох това-онова и реших мащаба да е НО, най-вече заради избора, тъй-като се ориентирах към пета епоха - харесвам повече съвременни влакови композиции. Както е видно от аватара ми, приоритет ще имат испанските железници - Renfe, тъй като имам преки впечатления от тях, и ми харесват като цяло. Поради една или друга причина от време на време пътувам с техните влакове като най-много се впечатлих от AVE (Мадрид-Барселона). От към производител се ориентирам към Elektrotren, понеже предлагат най-много модели на renfе. За сега ще чета повече, че още си изяснявам някои работи - дали да е AC или DC, аналог или дигитал, има ли съвместимост между различни производители и т.н.... и най-вече да събирам пари