Здравейте,
Нов съм по отношение на ЖП моделизма. Четох доста неща, но искам да попитам няколко въпроса, за да се ориентирам по-добре:
1) В размер НО (1:87), има ли разлика във височината и ширината на различните модели локомотиви и вагони? Говоря за разлика поне 5мм. Човек, който има НО модел ми измери височината на своя модел и каза, че е 4,5см.
2) Интересувам се от по-високи и може би малко по-широки модели. Може би размери S, O, G. Може ли да ми кажете пропорциите в сантиметри, на размери S, O, G?
3) От къде в България мога да се сдобия с размери S, O, G? Даже и да се сдобия с локомотив и вагони, продават ли се релси и консумативи за тези размери в БГ? Някой от форума продава ли такива размери?
3.1) Съвместими ли са релсите на размери S, O, G с размери НО?
3.2) Съвместими ли са моделите локомотиви, релси, вагони с размери НО от различни марки като Пико, Росо и т.н.?
4) Ако не от България видях, че в секция в сайта предлате поръчки от Пико и други. Може ли да ми дадете линк към марки, които предлагат размери S, O, G? Сигурно 90% са размер НО и поради тази причина само в piko.de намирам размери G.
5) Някой може ли да пусне линк, където има снимки и видео на ЖП гари с влакове, и електрически стълбове за макет като тези -
http://bgbitak.com/hobi/Trains/VL007/VL007.html. Искам да видя как стоят.
6) Има ли модели, на които се отварят вратите / прозорците на вагоните и локомотивите?