Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
За българското членство в "MOROP" - NEM_стандарти.
Adrian:
вариант 1:
обект А : - Дали да не дадем вече ?
обект Б : - Да ! Дайте да дадем !!
обект В : - Подкрепям! Тъкмо ще видим кои са готови да дадат ( :sarcastic: щото не са ..)( :wacko: или се ослушват :agree: :pleasantry: :stop: :search: :fie: :dirol:)
обект Г : - Що си мислите ,че като дадете - ще ви дадат ?
обект В : - чакай ,че нещо не разбрах ?!?!!!!? :agree: :agree: :agree: :agree: за даване ли става дума или за подаване ??
обект Г : - абе ти нафта ли си пил !?
В : с мен не се спори ! :prankster: :bb2: :spiteful: :spiteful: :spiteful: но обект А е прав :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks:
упс забравих и :pleasantry:
Вариант 2 :
обект А : - доживях някой да даде линк към тези мадами в мащаб Playboy !
обект Б : - ДА ! - време е да по*бем !
обект В : - Подкрепям ! Тъкмо да видим кои могат да *бът (:sarcastic: щото се ослушват ..)( :wacko: или не са чели т.3 ал.5 :agree: :pleasantry: :stop: :search: :fie: :dirol:)
обект Г : - що си мислите ,че като си поискате - ще ви дадат ?!
обект В : - чакай ,че нещо не разбрах ?!?!!!!? :agree: :agree: :agree: :agree: за *бан ли става дума или за IBAN ??
обект Г : - абе ти нафта ли си пил !?
В : с мен не се спори ! :prankster: :bb2: :spiteful: :spiteful: :spiteful:но обект А е прав :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks:
упс забравих и :pleasantry:
за Вариант 3 : предложете глагол вие :lol:
Best Ripper:
Всяка структура е куха и безсмислена, независимо на колко години е, когато не носи реални ползи за членовете си. Не говоря за отделни членове, а поне за болшинството /за 100% доволни не говоря - това не става никога и никъде/. Наличието на две "некухи" организации с еднаква дейност /не съм ги следил, но поне така излиза, може и да греша де/ много ми напомня на нашенската ситуация с нашенските клубове... ;) А относно кухото представителство - споделих личен опит... :hi:
Та, какво наричам аз реална полза от такива "велики" асоциации:
1. Членуващите организации и отделни членове да се ползват с привилегии при закупуване на модели от производители /било цялото сдружение при групова поръчка, било отделен член/
2. Да се организират изложби и демонстрации с единствената цел опознаване на тънкостите по ЖП моделиране и обучение /обмяна на опит/ между членове.
3. Да осигурят достъп до културни, исторически, архивни и др. неща, свързани с железниците, които могат да помогнат в различни насоки.
4. Да осигурят пари за издаване на книги, списания и всякаква ЖП и моделистка литература.
5. И разни такива /смятам разбрахте за какво става въпрос...
Няма полза от тия сдружения и съответно от членуването в тях, ако разни "учени" ти пълнят главата с разни идеи без финансиране, ако правят разни конгресчета, на които ти четат лекции като на ученик /но нищо не ти показват как става/, изявяването на разни чички като "корифеи" по макети, а те нямат и никога не са имали собствен /или да са участвали в клубен такъв/... Тоест, само теория, локуми и нищо между пръстите на обикновения моделист...
Жоро:
--- Цитат на: Adrian link=topic=3205.msg60442#msg60442 date=1306505992 ---за Вариант 3 : предложете глагол вие :lol:
--- Край на цитат ---
Ми ко ша каиш за "таковам"?
widowmaker:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=3205.msg60445#msg60445 date=1306506941 ---... Тоест, само теория, локуми и нищо между пръстите на обикновения моделист...
--- Край на цитат ---
Като каза между пръстите... и аз обичам да пипам пари :)
Mixy:
Въпросните "кухи" организации са спомогнали на всеки (не само на членовете си) да може да си купи релси от един производител, локомотив от друг, вагони от трети, DCC захранване и управление от четвърти, декодери и принадлежносрти от пети и т.н. и вичко това да върви и работи - сиреч да е съвместимо в дадения мащаб, без значение от производителя и страната на произход. А това не е малко.
:yes: :yes: :yes:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия