Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
За гарите и размерите
niki:
))))))))))))))))) Вратите на тоалетните зависят от големината на зора))))))))) не ги коментирам :lol:
niki:
ми даааа, виж снимката, за красота и архитектурна линия, нивото на прозорцитв и врата е едно, нооооооооо, там където се вижда касата си е 2 метра.
pach:
--- Цитат на: niki link=topic=3197.msg60695#msg60695 date=1306823700 ---ми даааа, виж снимката, за красота и архитектурна линия, нивото на прозорцитв и врата е едно, нооооооооо, там където се вижда касата си е 2 метра.
--- Край на цитат ---
Къде точно си е двата метра...????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
37,15 ~ 37 мм * 87 = 3219 mm тоест ~ 3,2 метра
23,34 ~ 23 мм * 87 = 2001 mm тоест ~ 2 метра
22,47 ~ 22 мм * 87 = 1914 mm тоест ~ 1,9 метра
32,44 ~ 332 мм * 87 = 2784 mm тоест ~ 2,8 метра
...само един размер е двата метра!!!
Тоест ----> две врати = два размера!!!
Ами ако име още два модела врати?!?!?
:haha: :haha: :haha: :haha:
Както и да е, всичко става не само със стандарти но и с наблюдение, заснемане и поне един изходен размер!
А, кой ще моделира гарата сега? :sarcastic:
topalov:
--- Цитат ---Най сигурния начин да се прецизират размерите е следния/ако не си мерил всичко по отделно/)) та значи вратите са стандарт- 2 метра височина, правиш си 2 метра в мащаба един праоъгълни и както чертежа ти е в корел, го разпъваш пропорционално, като си наложил мястото , където ти е отвора на врата - си готов, демек, 1, 72 сантиметра :good:
--- Край на цитат ---
Гарата във Велико Търново (ОЩЕ НЕ СЪМ Я НАПРАВИЛ - преди Пламен да ми се "скара") е с врати на чакалнята високи 2680 мм. Всичко е много относително.
Филипе, давам ти назаем (на никой да не го даваш) чертеж в Н0 1:87 на едната фасада (лице коловози) на гара Велико Търново. Принтирай си директно страницата - аз съм отпечатал файла в мащаб 1:87. Може все нещо да ти свърши работа за гара Филипово.
Ето: http://dox.bg/files/dw?a=f5ede43370
Е, 7 месеца за едната фасада - очаквайте гара след 3 години... :blush2: :pleasantry: :pleasantry:
Чу ли? На никой друг няма да даваш файла! :diablo:
niki:
ми , да де , вратата до човека в дясно е 2 метра, и от там ще излезат всички размери, но все пак някой милиметър разлика няма значение за макета, най- важното в случая е пропорцията, именно тя ще даде индивидуалността и характера на конкретната гара. По другия въпрос мога да съдействам за бързото изрясване. :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия