Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!

<< < (80/129) > >>

zazo:
Не. Не можеш да се движиш на габарити през деня.

j.k.kolev:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3247.msg80613#msg80613 date=1344349587 ---
--- Цитат на: spiritt1974 link=topic=3247.msg80611#msg80611 date=1344346630 ---
Смущава ме това "или". Може ли според вас да се движим само на габарити?

--- Край на цитат ---

Къде в цялото това видя че ще може (или е можело) да се движиш на габарити?

--- Край на цитат ---

Според член 3 движението става с включени светлини за движение през деня ИЛИ с къси светлини. Кои са първите? Вторите ясно-късите.

mitko0888:

--- Цитат на: spiritt1974 link=topic=3247.msg80618#msg80618 date=1344353996 ---
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3247.msg80613#msg80613 date=1344349587 ---
--- Цитат на: spiritt1974 link=topic=3247.msg80611#msg80611 date=1344346630 ---
Смущава ме това "или". Може ли според вас да се движим само на габарити?

--- Край на цитат ---

Къде в цялото това видя че ще може (или е можело) да се движиш на габарити?

--- Край на цитат ---

Според член 3 движението става с включени светлини за движение през деня ИЛИ с къси светлини. Кои са първите? Вторите ясно-късите.

--- Край на цитат ---

Дневните светлини (daytime running lights) са отделно от къси/дълги, за мъгла, за градско, за завой, габарити и т.н. Задължителни са за всички нови автомобили, регистрирани в EU от февруари миналата година, а съществуват доста отдавна при някои производители. На Ауди това са характерните LED "мигли"/клепачи. Ако нямаш специални такива - пускаш късите.

j.k.kolev:
Мерси за изчерпателния отговор!

XRISTO:
Или си "шляпаш" и ти едни светодиоди във фаровете, нали продават подобна лента. И си в джаза. Че тези светлини, късите едно ще са вредни за акумулатора и второ - ще горят твърде често, а ако караш само денем като мен и повечето шофьори, ще те глобят без да си виновен - само някои от автомобилите имат борд - компютър, който ще ти "казва", че ти е изгоряла някоя от лампите за къси светлини. А в закона не е упоменато, че подлежиш на глоба ако ти е отказал левият или десният от въпросните "daytime running lights" и евентуалната санкция е оспорима  (все още  :spiteful:). Поне според мен. Пък и не горят никак лесно, даже преди години произвежданите са на теория вечни, но с новата директива за планово остаряване едва ли. Все са измислили нещо, та да се прецакат и да се бръкне човек за нови.  :spiteful:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия