Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!
zazo:
Аз приветствам тая мярка. Карането на къси денем особено извън града е изключително полезно, видимостта на колите е много по-добра, особено в мрачно време или пък лятната мараня. По-добре се преценява както разстоянието така и скоростта на отсрещната кола. Настоящата си кола я карам от 4 години, винаги с включени къси. За това времене не съм сменял акумулатор и имам една изгоряла крушка на задните светлини. При изправна електрическа инсталация карането с включени светлини не е никакъв проблем.
XRISTO:
--- Цитат на: zazo link=topic=3247.msg80692#msg80692 date=1344495066 --- При изправна електрическа инсталация карането с включени светлини не е никакъв проблем.
--- Край на цитат ---
В софия може би, но в ловеч - твърдо не. Разстояния от 3-4 километра градско каране са убийствени за акумулатора. Освен ако не се зарежда през определен период на зарядно. Изпитано от мен самия лично. Автомобилът е 2003 и съответно е със абсолютно изправна инсталация. :hi:
zazo:
Може би си прав. Аз за 3-4 километра, освен по изключение не бих си и помислил да се кача в колата.
XRISTO:
Ами той нашият град е 20 минутки пеша от единият край до другият... ;D
Но пък парадокса е че всички (аз не) ходят на работа с колите си и естествено сутрин е нормална гледка да е пълно с коли, които са с по един шофьор вътре само.
Комшията ми, например, работи на гарата и до там са не повече от 900 метра, но никога не ходи пеша на работа. Щури хора. ::)
Mixy:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=3247.msg80728#msg80728 date=1344604966 ---Разстояния от 3-4 километра градско каране са убийствени за акумулатора.
--- Край на цитат ---
Моята кола е 2004 и я карам само градско в София. До офиса са точно 4 км. Светлините и/или климатика не влияят по никакъв начин на акумулатора ако алтернатора е наред. Обаче ако има утечки от аларма или друг консуматор когато колата е в покой (напр. забравено вътрешно осветление), акумулаторът си заминава за едно-две денонощия.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия