Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!
mitko0888:
--- Цитат на: TheJackal link=topic=4015.msg82594#msg82594 date=1349879564 ---mitko0888, ...
Ти реално как би постъпил? Даваш си парите на търговеца, мотате 30 - 40 дена до доставката, а от Германско пристигат за 5 дена и цената от там продължава да е по - ниска в пъти от тези на нашите търговци дори и след като ти си плащаш транспорта и ти го носят на крака с DHL.
...
Отдавна лично аз ги прескачам, но тъпото е, че те не искат да го проумеят, а после реват, че нямали клиенти и прочие. Е според тебе mitko0888 как да стане, ти лично би ли се набутал с разлика от 40 - 60 лева за по скъпи неща като локомотиви и сетове, а даже и като поръчки за суми от над 1000 лева? Замисли се!!! :hi:
P.S. С молба никой да не се засяга от търговците и клиентите. Изказвам лично мнение по дадения въпрос. Съжалявам, че разтегнах темата. Нека админите да разчистят. Благодаря!
--- Край на цитат ---
Да ти кажа честно: говоря си с единия търговец, с втория, с третия, и т.н. Купувал съм както наличности от магазина, така и с поръчка и доставка, така и със специална договорка. Между другото така става и в Германия в стотиците моделистки магазинчета.
Няма спомени някой от споменатите търговци да ме е замотал (до сега), а отстъпката мисля че си е право на всеки търговец да си я определи индивидуално - според това какво и как купуваш.
Естествено че винаги ще намериш магазин (в Германия), където нещото Х ще е по-евтино от колкото да ти го продадат тук. Причините са вкл. и в това, че и самият търговец получава различни отстъпки, ползва съвсем други цени за различни дилърски пакети, иска бързо да се освободи от определен артикул и т.н. Това не е причина да не купуваме от нашите търговци на цени и при условия, които ни устройват. Не виждам причина да не се свържеш с търговеца и да попиташ за конкретен продукт или пакет от продукти, при положение че знаеш колко е "стандартната" цена и колко ти го предлагат на друго място. Напълно нормално е конкретната цена към теб да е индивидуална, в зависимост от количеството, начинът на плащане, срок на доставка и т.н., пък след това си избирай от кого да купиш.
Би следвало тук, във форума, да се жалваме при некоректно поведение на даден търговец, мисля че всеки може да го прави, както и търговецът да се оправдава или да възразява. Коментари кое къде колко струва, и защо някой ти го продава на някаква цена а друг - на друга - това си е работа на търговеца за всек иконкретен случай и си е негово решение, както си е наша преценката с кого и с колко да се "набутаме". Съответно и не ми е приятно писането по всички теми на неща, които не са от полза нито на търговеца, нито на нас като купувачи.
ПС: Пак отворихме работа на администрацията ...
pach:
Онзи го е казал "Дай, за да получиш!"...
А тук само се "рИве", че нашите търговци били такива и онакива.
Ми като не купуваме от тях, разбира се че ще ти се бавят поръчките 30 дена.
Същото е и за цените - германеца има по-добра отстъпка и по-кратки срокове,
щото дори "българите" като Стефан, пазаруват от него. А тук в българско - само се оплакват...
"Ама той имал по-голяма печалба от германеца..". Ми направи му оборот като на германеца
и всеки български търговец ще ти даде още по-голяма отстъпка. Има търговец който предлага
договорена отстъпка и за над 3000 лв. Кой от вас е пазарувал при него за толкова. Кой знае каква му е отстъпката тогава?????
Аз лично съм стигал до 1000 лв и бях изключително доволен.
Митко си е съвсем прав - всеки сам си прави сметката, дали да пазарува от тук или от там.
Както и всеки си прави сметката каква отстъпка да направи на лоялен клиент или не.
Ама да не пазаруваш от тук, но постоянно да повдигаш въпроса за цените,
някакси е твърде арогатно...а с това цените не стават по-ниски.
Той тихомир може и за това упорито да не публикува свойте цени,
макар това да не е лоялно спрямо колегите му. Но пък от друга страна ако бяха
неговите цени по-различни от тези на останалите търговци, тук първи щяхме да знаем, нали?
И тук е валидно елементарното правило - имаш оборот, печелиш повече, а клиента е на далавера едва тогава.
Търсенето определя предлагането.
Който пазарува от тук, може да се надява на нещо - останалите сме само лаладжий...
ПП.Лично аз пазарувам от всякъде, където ми е харесало, било то Жоро или Тихомир, Хоби-свят или Хоби-ленд, Ebay или Modelbahn-lippe...
...ама салфетки има пък във всеки магазин из София, нали?
Der Hetzer:
Подготвяте ли се за красотата утре (21.12.2012)? :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Mixy:
;D ;D ;D
j.k.kolev:
http://www.youtube.com/user/modellbahnshoplippe
това са нашите момчета :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия