Автор Тема: ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!  (Прочетена 246180 пъти)

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1734
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
Цитат на: j.k.kolev link=topic=3247.msg85310#msg85310 date=1357329663
http://www.youtube.com/user/modellbahnshoplippe
това са нашите момчета :hi:
без които нямаше да сме щастливи и да ни олекне.  :dance1: :dance1: :dance1:

niki

• Гост
  • Trade Count: (0)
само да добавя, че имаше и момиченца :haha:

j.k.kolev

• КЖМ - България
  • Trade Count: (11)
  • Hero Member
  • Публикации: 510
  • Рейтинг: 219
  • H0, H0m, H0e IV-VI, SBB,Zb, DB София
Обществена тоалетна в Трявна:

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
Re: ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!
« Отговор #438 -: 15 Февруари 2013, 15:49:13 »

niki

• Гост
« Отговор #439 -: 15 Февруари 2013, 16:23:33 »
 ;D
Цитат на: j.k.kolev link=topic=3247.msg85571#msg85571 date=1357937137
Обществена тоалетна в Трявна:
(Image removed from quote.)

;Dфакт, обикновенно , най добрите решения, в случая обяснения, са тези ,които не са усложнени  :lol:

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1339
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #440 -: 17 Февруари 2013, 16:29:52 »
Моля модераторите след успокояване на страстите в темата
"Що ми се случи да видя/прочета (взето назаем от друг форум) - право на отговор "
 да бъдат дистанцирани от досегашната практика на форумната администрация,
за да не изглеждаме като щрауси с глави в пясъка и да не се правим,
че всичко тук е "по мед и масло"....

Бих желал темата да бъде отключена (при горното условие) за да може
да се покажат и другите гледни точки свързани с историята на железопътния моделизъм у нас,
било той в по-минали или настоящи времена,
и свързаните с него лъжи, инсинуации и PR-акции целящи да заблуждават и заблудят,
новозапочващите, завръщащите се или неинформираните моделисти.
Както и хора, групи от хора и организации, било то държавни, частни, обществени и международни.

До тук изброих само отрицателните резултати от горните действия,
тоест трябва да се отбележат и запишат (тук)
 съответно ОСТАНАЛИТЕ гледни точки на пряките участници и в
положителните страни от бурното (сравнително) развитие на моделизма ни
благодарение на този форум, както в лицето на техническите реализатори и собственици,
така и на неговите пишещи (все още не всички са се отказали)  автори на интересни материали.

В противен случай форума ще се окаже едностранна трибуна на хора, лица и събития,
меко казано ...несвързани с железопътния моделизъм, освен В частта за ЛИЧНА И ТЪРГОВСКА изгода.
Както и на лица свързани с моделизма до толкова щото се
самонаричат ХОБИСТИ. (*виж определението под чертата)

Ако този тема се ползва с благосклонността и още малко, с търпението на новата форумна администрация,
то ги уверявам, че ще имат възможността да оставят (крайно време е) написана не само историята
на нашия моделизъм в последните 25/30 и повече години но и всички гледни точки от типа
 "Кога, къде и ........... Кой, кой е в българския железопътен моделизъм"
което за наша радост е динамичен процес (все още и въпреки - напъните на сульо и пульо за регрес)
с което ще бъдат успокоени (почти) всички и съответно всички (почти  :pardon:) ще могат
да загърбят произхождащите от това проблеми и да се отда/дът/дем на хобито.

Обръщам се и към хората които имат да кажат факти по повдигнатия въпрос.
Моля тези които вече писаха и показаха своята гледна точка да се въздържат от коментари
и най-вече обидни квалификациии и да не пишат повече в темата - тяхната гледна точка я разбрахме.

Останалите които смятат да пишат, моля да не злоупотребяват нито с търпението,
нито с нервите на модераторите (те са двама от нас) и СЪЩО да се въздържат от
лични нападки и нецензурирани изрази. Нека да пишат само факти, които се знаят поне от трима
и да се въздържат от личните си пристрастия. Да бъде истината и ...само истината. :tomato:

Нищо човешко и ...моделистко не ни е чуждо,
но това ще остане за стойностната история на железопътния моделизъм у нас,
така както го направиха и предните поколения от които се учихме!
 :hi:

--------------------------------------------
ХОБИСТ - човек занимаващ се с всички аспекти ...или части неотричащи останалата част от даден вид моделизъм в пресъздаването на които вземат пряко участие.
(определението е за моделизъм, не за мода, литература или..."Оскар"  ;))

« Последна редакция: 17 Февруари 2013, 16:33:34 от pach »

piko1

• Гост
« Отговор #441 -: 17 Февруари 2013, 19:16:42 »
Пламен тук е прав евала за мнението както и за намерението впрочем и мен лично би ми било интересно да прочета за преди да кажем тридесет години как се е започнало всичко понеже наистина историята трябва някъде да бъде записана  :good:
и наистина даваи те  да не се караме и да не вкарваме да ги наречем  между личностни закачки
а това хобист някой би ли ми казал от къде се появи понеже напоследък доста често го срещам и честно да си кажа ми е леко смешно :)

оф пак съм си изключил спелчека извинете  :lol:
« Последна редакция: 17 Февруари 2013, 19:20:03 от piko1 »

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #442 -: 17 Февруари 2013, 19:29:24 »
Цитат
на нашия моделизъм в последните 25/30 и повече години но и всички гледни точки от типа
 "Кога, къде и ........... Кой, кой е в българския железопътен моделизъм"

Pach, тук съм съгласен с теб, но не мисля, че посочената тема ще успее да се извърти в тази посока. По-скоро ще отиде накъдето не трябва. Затова ако имаш данни и мерак, пиши нова тема "История на ЖП моделизма в България" /или нещо такова/. Ясно е, че ЖП моделизмът не започва в последните 4-5 години, а много преди това. Успех!  :hi:

P.S. А иначе значения на думи като "хобист", може да ги обсъдим и тук... :pleasantry:
« Последна редакция: 17 Февруари 2013, 19:31:28 от Best Ripper »

piko1

• Гост
« Отговор #443 -: 17 Февруари 2013, 19:42:00 »
@Best Ripper :  това е една невероятна идея и аз очаквам ако на Pach му се занимава една такава тема наистина липсва в форума

п.п. да де мен ми идва на главата някак не на място няма да ти казвам как ми звучи :D

Gogo55

• Гост
« Отговор #444 -: 17 Февруари 2013, 20:29:47 »
Аз пък си мислих че моделист е човек които взима материали и чрез рязане, слепване и боядисване ги прави на нещо което се движи в умален мащаб както съм видял само Тониеми да прави-тои обаче не пише в темите за възхваляване или оплюване на моделистите в Бг. Как да е, сега разбрах че съм бил в голяма грешка - изглежда моделист е човек който си купува играчки от хоби магазините, после прави някви организации свързани с закони адвокати и прочие бюрокращина :haha: и накрая иска да му се чува и слави името господне на всякъде из форумите и да се учат всички от него :haha: :haha: :haha:. Ако недай си боже се появът повече от 2 такива моделисти се почват кавгите и темите с цел да се оспори, или докаже кои е по велик и по наи наи моделист :sarcastic:. За целта се ползват подмолни действия като лъжа, измама, клевета и изопачаване на действителноста за постигане на целта. Със сигурност това може да стане само в България...

toniemi

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 4819
  • Рейтинг: 648
  • Направи си сам и ще ти олекне! HO,Z Само БДЖ
« Отговор #445 -: 17 Февруари 2013, 20:35:30 »
Цитат на: Gogo55 link=topic=3247.msg86900#msg86900 date=1361125787
Аз пък си мислих че моделист е човек които взима материали и чрез рязане, слепване и боядисване ги прави на нещо което се движи в умален мащаб както съм видял само Тониеми да прави-тои обаче не пише в темите за възхваляване или оплюване на моделистите в Бг. Как да е, сега разбрах че съм бил в голяма грешка - изглежда моделист е човек който си купува играчки от хоби магазините, после прави някви организации свързани с закони адвокати и прочие бюрокращина :haha: и накрая иска да му се чува и слави името господне на всякъде из форумите и да се учат всички от него :haha: :haha: :haha:. Ако недай си боже се появът повече от 2 такива моделисти се почват кавгите и темите с цел да се оспори, или докаже кои е по велик и по наи наи моделист :sarcastic:. За целта се ползват подмолни действия като лъжа, измама, клевета и изопачаване на действителноста за постигане на целта. Със сигурност това може да стане само в България...

Е , вярно е! :hi:

pavel75

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #446 -: 17 Февруари 2013, 21:07:10 »
По принцип няма проблем да се отключи някоя тема, но може би най-добре е да се почне нова тема на чисто за историята на жп моделизма.
Преди това обаче ми кажете как ще запазим хладнокръвие и от дискусия няма да стане караница? Как ще зачитаме чуждото мнение без да се палим и пишем обиди? Дайте ми някакви гаранции, че няма да се изпокараме!

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #447 -: 17 Февруари 2013, 21:53:48 »
Не, не, не, не и не... Айде наново, на чисто... Знаем си възможностите...  :spiteful: А и модовете/админите ще си спестят сума нерви, време, разправии и прочие за абсолютно ненужни глупости. Няма нужда от простотии. Нали за друго сме тук или...?

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1734
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #448 -: 17 Февруари 2013, 21:59:43 »
Цитат на: Best Ripper link=topic=3247.msg86905#msg86905 date=1361130828
Не, не, не, не и не... Айде наново, на чисто... Знаем си възможностите...  :spiteful: А и модовете/админите ще си спестят сума нерви, време, разправии и прочие за абсолютно ненужни глупости. Няма нужда от простотии. Нали за друго сме тук или...?
:good: история да пишат историците, за нас си остава хобито :hi:

pavel75

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #449 -: 17 Февруари 2013, 22:09:48 »
Това, че си знаем възможностите най-много ме плаши!  :lol: