Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!

<< < (91/129) > >>

Best Ripper:

--- Цитат на: Gervasii link=topic=3247.msg86906#msg86906 date=1361131183 ---
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=3247.msg86905#msg86905 date=1361130828 ---Не, не, не, не и не... Айде наново, на чисто... Знаем си възможностите...  :spiteful: А и модовете/админите ще си спестят сума нерви, време, разправии и прочие за абсолютно ненужни глупости. Няма нужда от простотии. Нали за друго сме тук или...?

--- Край на цитат ---
:good: история да пишат историците, за нас си остава хобито :hi:

--- Край на цитат ---
Прав си донякъде. Все пак по моите скромни сведения първите опити за такъв моделизъм у нас са от преди 40-50 г., което не е малък период. Лично аз имам съвсем бедни и откъслечни сведения, но ако някой има достатъчно и иска да ги публикува тук - моля, нека го направи. Стига формата да е подходяща и да няма някакви противоречия с правилата на форума.  :hi:

piko1:
мен ми харесва нова тема старата твърде вероятно е да се изпокараме ::)
а относно историците и хобито едното не пречи на другото скоро най старото поколение ще навърши 70-80 години някой вече ги няма кой ги знае кой ги помни или тези хора трябва да бъдат забравени  ?  питам аз не е ли коректно така да се направи  една тема в която да се проследи развитието на хобито през годините до наши дни като всички се включат разбира се ако желаят ?

BaHkaTa:
Условието което Пламен предложи няма гаранция че ще бъде изпълнено за да отключим старата тема пък и не смятам че е подходяща за целта. Знаем много добре че не всичко е по мед и масло и в спора се ражда истината. Лошото е че винаги има две истини и всеки си държи на неговата, което е в основата на проблема. Човешка природа или недъг не знам. Няма никакви гаранции че и в новата тема няма да се изпокарате междувпрочем. Но все пак е по-добре да започнете отначало, като загърбите, преглътнете и си простите най малко обидите. Тези с накърнено самочувстие, други които се чувстват неоценени, трети опетнени и т.н. Имате възможност да създадете нещо ново, нещо градивно, нещо хубаво и приятно за четене. Със сигурност ще бъде интересно за мнозинството тук както и за гостите на форума.

Подкрепям идеята за нова тема "История и развитие на ЖП моделизма в България" още повече такава липсва във форума. Създайте нова тема, но нека само тези които имат факти за споделяне на пишат в нея. В противен случай всичко е безмислено.

С уважение  :hi:

pach:
Подкрепям модераторите в решението им!
Наистина не бихме могли да гарантираме чистота на темата,
щото ако сложим ръка на сърцето всички ще се окажем твърде пристрастни.
Това само по себе си не е лошо - значи ни вълнуват тези проблеми,
само че, тук никой не може да каже точната мярка и така често я преминаваме.

Тъй като повдигнатия въпрос в темата
Що ми се случи да видя/прочета (взето назаем от друг форум) - право на отговор
представя твърде едностранно (колкото и парадоксално да звучи) проблема, макар
и с три съществени мнения  - на IKAR (манияк е ранг във форума там, а не друг никнейм - Кракомобила се е заблудил)
отговор/уточнението на Der Hetzer и последвалата "сага" на Best Ripper,
 наистина показва само част от историята - на  вечното [*цензурирано*], твърде незапознато с историята
 и двама изключително пристрастни хобисти които почти стигнаха до лични нападки, но беше заключена
(според мен прибързано от страна на историята, но абсолютно навреме предвид заформящия се скандал)
така и не показала останалите гледни точки - на свободните хобисти и двата нови клуба...
(всъщност вече са четири такива в България) то настоявам, както казах в подкрепа на модераторите
темата незабавно да бъде изтрита!!!!

Който я прочел, добре...и да се надяваме че не бърза с изводите (със сигурност грешни).
а останалите не биха искали да я четат, щом не е вярна и точно представяща положението на
железопътния моделизъм в близкото минало и най-вече настоящето.

------------------------

Колкото до думата ХОБИСТ, конкретно в нашия вид моделизъм, според мен и мнозина други,
тя обединява различните преливащи се едно в друго "течения", а именно:

- събирач на модели.
- колекционер/кашонер.
- колекционер.
- моделист.
- модУлист.
- макетист.
- историк.
- универсален манияк. ;)

Изброеното по-горе не е в някаква градация, класация  или задължителна последователност.
Не е степен на развитие или нещо такова, а е просто определение за видовете хобисти.
Ако някой се сеща още някакъв аспект на НАШИЯ вид моделизъм, нека да ме допълни.
Сега се сещам, че може би трябва да включим в отделна група и тези които моделират
от пластмаса (скрачбилдърите - каква хубана българска дума  :blush2:) или от месинг.
Противно на няколко изказани мнения аз лично познавам поне пет моделисти работещи с месингови
сетове за модели. И макар някои от тях да не са известни на всички, все пак са достатъчно голямо група.
(ето още една причина за "Кой, кой е в моделизма?")

:hi:

Gervasii:
Off-Topic:Айде Паци, давай! Разбий скуката :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия