Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!
Gervasii:
Защо не се радвате на живота и на заниманията си, ами се занимавате с глупости!
mitko0888:
--- Цитат на: Gervasii link=topic=3247.msg86931#msg86931 date=1361179464 ---Защо не се радвате на живота и на заниманията си, ами се занимавате с глупости!
--- Край на цитат ---
Ами защото темата е лукумена, почеши език, и е във форум, разтоварва. Езикът ме засърбя, кеф ми е, радвам се на заниманието си, баластрата ще съхне до утре, а си въобразявам че не съм обидил никого. Ако се изпервазя на прозореца по натура - ще е глупост ... Ако някоя готина мацка го направи - може и да спорим ...
piko1:
леле винаги като почна да споря с Крако и все едно сме на маса и само се чака от тези около нас да си скочим на веждите и в крайна сметка ни развалят спора колкото и градивен да е той :lol: а впрочем като казахме спор не знам кой се беше издърварил с най великата простотия че 15 серия е правена по наш проект тоя пич комунизма на много хора е повлиял явно :lol: хайде наздраве :drinks:
Best Ripper:
Понякога седя и си мисля... Понякога... само си мисля /не точно като Мечо Пух - той понякога само седи... :spiteful: /
Гледам аз разни БГ клубове по ЖП моделизъм... Напъват се разни напъни.... Правят ми се тънки и дебели намеци за разни модули...
Та да си кажа и аз нещо па така, па иначе...
Лично за мен модули в каквито и да са мащаби не представляват никакъв интерес. По ред причини:
1. Прехвалените модули, въпреки всяческите обяснения и агитации, често пъти нямат нищо общо със световната и европейска практика - нито уйдисват като размери, нито като свръзки, нито замисъл... Всеки се прави на спец, мъчи се да докаже, че модулите по негов тиртип са "вър`о"... И накрая идва рИализЪма - с нищо извън БГ не пасват! А нерядко и с други български модули... И за какво са ми тогава?
2. Модулите са винаги 3-4 еднотипни - 1 прав модул, 2 криви.. Едни равнинииииии по тях, едни открити полетаааа.. После - такъв бил рИализЪма в БГ? Ха, че някой случайно да е виждал "равните" български полета? Как пък веднъж не се замислиха модули тип "линия преминава през Балкана"? Ами само некви жабурняци, тръстики и захаросани полета....
3. Тотално не мога да вдяна и идеята "един клуб - сто мащаба"... Гледам зажмуцаните евроклубове - там никво "творчество", ама никво.. 40-50 г. клуб и о, ужасТ - само един мащаб, само една система!!! Па отгоре на всичкото някои "тулупи" още не са минали на цифрово и жулят некви аналогови архаизми ... Хм, явно са много тъпи копелетата... Как може да нямат модули поне в три мащаба и задължително да се карат и аналогово, и цифрово, и хибридно, и виртуално...?
4. За мен лично клуб без стационарно трасе не е клуб. Клуб без макет /които да не се лангърка насам-натам/ не е реално клуб. В случая изобщо не визирам наличие на някакви правни и съдебни регистрации, лъскави обяви, ТВ реклами и прочие. Стига да има няколко човека с ясни идеи и принципи, работата пак може да стане...
5. От друга страна - за какво ми е да си правя модул? Да давам пари за нещо, което я използвам цял един път годишно, я не. Да ми събира прахоляка и да ми се пречка вкъщи, да се чудя къде да му намеря прилично място за съхранение /а не да го забутам в мазето и като ми потрябва /не дай си боже/ да се установи, че мишките и корозията са го съсипали/. Или май това е начинът да се "развие" клуб - да се прилъжат някои хора да си купят модули, да ги направят и после от липса на интерес и условия за съхранение, да ги подарят на въпросния клуб???
6. Тъй като вече преживях такива напъни /като бивш член на Сдружение "ЖП моделисти"/ по хаотичните и безпринципни идеи на неговия управител да строи с десетина души /в най-добрите времена/ макети в цели шест мащаба /от 1 до Z/, искам да използвам случая съвсем официално да заявя: Скъпи колеги, изобщо не ме интересуват модулните ви екшъни! Не смятам, че това е правилният начин за развитие на ЖП моделизъм /клуб и затова ви моля да не ме занимавате повече с такива идеи!
Та така.. Понякога седя и си мисля.... Понякога само си мисля... Благодаря за вниманието... :drinks:
Adrian:
моля това рядко същество да бъде поставено под закрилата на закона !!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия