Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!

<< < (94/129) > >>

Vlado:
И аз седя и си мисля.... понякога... само си мисля...

И се сещам за ходенето ми като един от представителите на моя клуб в Унгария. Мисля си за позитивизма, за ентусиазма, за добронамереността, за чистите намерения, за обхвата, за видяното, за усещането и за всичко до което се докоснах там.

Мисля си за гениалната идея да се правят модули, за да може да се преодолее липсата на пространство и да се даде възможност на повече хора да се докоснат до жп моделизма, да са заедно, да се създава общност, съмишленици, приятелства, да сме заедно. Мисля си и за простичките решения възприети по модулите, които позволяват да се избегнат много проблеми. Мисля си за разнообразието, за човешката фантазия, ум и способности. Мисля си за искрената радост и възхищение в детските очи, разглеждащи създаденото от нас.

Мисля си после за нашите модули, които типично за новобранци на такива мероприятия, представяхме сякаш малко свенливо. Мисля си за патриотизма, за националната гордост, която ме обхвана, когато получихме признание за труда си. Мисля си и за скромността на всички мои колеги по хоби, било то от моята група или от няколкото други страни, участници във феста, които създали истински шедьоври, не показваха и капка високомерие, бяха истински земни и готови да помогнат, да дадат съвет, да се отзоват.

И после започвам да си мисля за порасналото самочувствие след тази проява, за искрената радост у много хора от нашите успехи, успехи на практика представили достойно страната ни пред света, за подетите после прекрасни инициативи, които ни предстоят, които ни обединяват, сдобряват, амбицират, и за следващите такива инициативи, и за по-натам, и по-натам, и по-натам... и ми става хубаво, а мисълта ми лети!

Става ми и малко тъжно, че сега по независещи от мен причини, пък макар и поводът за това да е най-хубавият на света, не мога да се включа в тези инициативи, но и моето време пак ще дойде...

И ми става отново хубаво, защото вярвам, че само хубаво ни очаква... Че оптимизмът и доброто ще надделее, че ще преодолеем индивидуализма си и ще започнем да мислим много повече като екип, като едно цяло и така ще се развиваме по-успешно, ще вървим напред, ще творим, ...

И си седя и си мисля.... понякога... само си мисля... и ми става едно хубаво... :hi:  bg&flag

ivo:
Много простичко и красиво казано Vladi  :)  благодаря ти за казаното  :hi:

pach:

--- Цитат на: Велко link=topic=268.msg94259#msg94259 date=1395933342 ---...
На въпроса:  защо не сега?
отговорът беше, че трябвало да се изчака, но и те не знаят какво.
...

--- Край на цитат ---
Знаят много добре, но се правят на "утрепани".
Има два аспекта - сървърите на всеки час ъпдейтват информацията и спазват специална процедура при транзакциите.
Това е твоят паралелен свят" - така софтуера открива не довършената операция,
 изчаква 12 до 24 часа дали има някакво движение по нея (довършването е невъзможно)
 и след това връща ако "няма друга заповед" парите по сметката ти.

Втория аспект за който всички банкови чиновници знаят но се правят на тъпи
е обществената тайна че по този начин те ползват твойте пари още един път, но не
плащат за това. Същевременно на теб не ти вървят лихви, но ти вървят таксите за сметката, транзакцията и т.н.
Накрая след като твойте пари са обиколили поне три пъти планетата, ти ги въстановяват в сметката,
а печалбата която се събрали ползвайки ги си остава за банката. Ще кажеш че сумата е малка да се играе например по борсите с нея,
но си припомни поговорката за капките и язовира!!!!!!
От такива и подобни "дяволии" в ползването на твойте (и мойте, и на всички) пари банката всъщност печели най-много.
мога да ти дам още доста примери, но смятам че схвана за какво става въпрос!

За теб в крайна сметка е важното сумата да се възстанови обратно в сметката,
 а ти  облекчено и с радост ще преглътнеш забавянето  щом това стане!

Банка да си в днешно време... :angry:

bouzanis:
Извинявай, но това няма нищо общо с реалността... Ако нямаш никакво понятие как работи финансовата система по-добре не заблуждавай другите потребители

XRISTO:

--- Цитат на: bouzanis link=topic=268.msg94280#msg94280 date=1396025757 ---Извинявай, но това няма нищо общо с реалността... Ако нямаш никакво понятие как работи финансовата система по-добре не заблуждавай другите потребители

--- Край на цитат ---
Ами я вземи и ни "заблуди" ти тогава. Ако щеш и документи със доказателствена стойност да извадиш, никого няма да убедиш, че банките са честни, добронамерени и не злоупотребяват с парите ни.За кредити няма да говорим, че става страшно...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия