Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!

<< < (95/129) > >>

widowmaker:
Подобна радост се получава при плащане с дебитна карта Виза в Амазон.
Ако имаш стоки примерно от двама търговци в кошницата, Амазон ти блокира
общата сума, след което при действителното плащане те чарджат с цялата сума още веднъж.
Първата блокирана сума отвисява 45 дни "във въздуха" след което я деблокират.
При въпрос към тукашната банка защо толкова тъпо и в ущърб на клиента е направена
системата за плащане, последните вдигат рамене. Трябва да пишеш на Амазон и да ги накараш
да пишат на банката, че нямат претенции към блокираната сума, за да ти я деблокират на местно ниво...
Абсолютна простотия е! На няколко пъти увисвам така...

bouzanis:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=268.msg94286#msg94286 date=1396077135 ---Ами я вземи и ни "заблуди" ти тогава. Ако искаш и документи със доказателствена стойност да извадиш, никого няма да убедиш, че банките са честни, добронамерени и не злоупотребяват с парите ни.За кредити няма да говорим, че става страшно...

--- Край на цитат ---

Ами като за начало, говорейки за дебитни карта, те парите ти са в банката през цялото време така или иначе - и преди неуспешната транзакция, и след нея. Когато картата е кредитна пък парите излизат от самата банка, докато не си погасиш на следващия месец, така че би излязло , че банката краде от себе си... Отгоре на всичко тези транзакции не се оперират от банката, а от картовата система - виза, мастъркард и т.н. Тези пари обаче ще постъпят в картовия оператор чак след около два дни, така че и картовият оператор не може да прави нищо с тях. Описаната от потребителят по-горе схема показва явно непознаване на банковата система, да не говорим за правене на разлика между търговско и инвестиционно банкиране, между налични и електронни пари и т.н.

А щом смяташ банките за крадци - защо ползваш услугите им? Не е задължително да имаш карта и да пазаруваш онлайн, нали така  :) Нито е задължително да взимаш кредити...

widowmaker:

--- Цитат на: bouzanis link=topic=268.msg94293#msg94293 date=1396087385 ---Ами като за начало, говорейки за дебитни карта, те парите ти са в банката...

--- Край на цитат ---

А ти да не си случайно собственик на банка, бе драги?
Много разпалено ги защитаваш нещо...

XRISTO:

--- Цитат на: bouzanis link=topic=268.msg94293#msg94293 date=1396087385 ---...

А щом смяташ банките за крадци - защо ползваш услугите им? Не е задължително да имаш карта и да пазаруваш онлайн, нали така  :) Нито е задължително да взимаш кредити...

--- Край на цитат ---
Точките вместо бла - бла, щото си е точно такова в горната част. Относно кредитите аз отдавна не взимам, но пък всички край мен имат и зная мноооого добре какъв чеп са си набили. А и работя в съда и имам ясна представа колко народ е при съдия - изпълнител заради въпросните кредити. И далеч не всички са взели кредит за кеф и с намерение да не го връщат. Ама там не е за приказване, както в предния си пост.

bouzanis:
Не съм собственик на банка и не работя в такава, просто тезата, че като ти блокирали така парите при неуспешна транзакция и ги въртяли на разни борси ме изуми  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия