Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!

<< < (97/129) > >>

widowmaker:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=268.msg94386#msg94386 date=1396463684 ---А относно застраховките, никой не може да ме убеди, че са полезни за обикновения честен човек.  :spiteful:

--- Край на цитат ---

Ама е добре да имаш ако недай боже се случи нещо. Просто ние в България нямаме мужната култура в тая насока (и в много други).
Навсякъде по света хората си застраховат имуществото и спят спокойно. Българинът все гледа как да мине метър,
после като стане нещо (я земетресение или друго природно или неприродно бедствие), започва да иска държавата да го обезщети...

pach:

Дани, аз и нежелая да имам застрохавка и не защото също загубих пари от AIG,
ами защото не минава месец, някой застраховател да не дойде при нас и да ни уговаря
за манипулиране на експертиза за злополука с жилището на някои нещастен човек,
надяваш се да получи застрахователно обещетение за аварията унищожила му застрахованото имущество.

Почва се обикновенно с лафа "Нали разбирате, този щом е имал пари да гледа на 52 инчова плазма,
 не му трябват нашите пари от застраховката! Не може ли да пишете, че аварията е станала от....."
И т.н. и т.н. На нашите въпроси "Човека нали си е плащал вноските по застраховката, защо сега не му платите
обещетение по случая?" отговара е ..."Вие луди ли сте? Как така ще плащаме?" и все от този сорт.

Не казвам, че всички застрахователи са такива, защото знам и хора които почти през месец си трошат колата
и до сега са си нямали проблеми с плащането на ремонтите (все на паркинг стават тия неща  ;)) но мисълта ми е,
 че  докато в България няма коректност както от застрахователи, така и от застраховани,
по-добре да ми казваш, че нямам застрахователна култура.

Когато спрем да се надлъгваме един друг, тогава може би...
До тогава обаче - само на вън от страната ни ...ама аз така си изгорях с  :haha:
"най-големия застраховател в САЩ - той е застраховал цялата полиция и пожарна на страната!!!!"
 Бла, бла, бла...и там откраднаха парите при това официално!!!

bouzanis:
Pach, нямам намерения да споря повече с теб, ясен си ми - гледал си цайтгайст и тв скат и вече си финансов специалист. То така в БГ всеки е специалист по всичко :lol: Щом и от вестник култура вчера критикуваха технология на изграждане на релсов път :lol:

pach:
Е винаги става така - щом изчерпат аргументите си, минават на лични обиди на тема zайси и т.н. Да с очила съм - и какво от това!?
Колкото до ТV-скат, не я гледам (въпреки, че професионално попадам на нея) защото нейната аудитория са старците в приютите,
където са настанени от свойте синове-бакали, продали апартаментите им и решили, че вече са супер брокери на недвижими имоти.
Подобно на махленските застрахователи, които се изживяват като супер финансови експерти гледайки филма "Вълкът от Уолстрийт"!!!

Виж в едно съм съгласен с прежде изказалия се - наистина страната ни е пълна със специалисти по всичко,
щом като бармани станаха банкери и инж.химици - финансови експерти!!! Чак да се чудиш що не са имигрирали
в Швейцария и те - та нали там са супер банките, които им трябват супер образованите ни финансисти!!!!
 :yes: :lol: :lol: :lol:
 ...та и адаша, що му трябваше да се нагъзва с това  кухо правителство, а не отиде там да си гледа финасовите решения!!+??!!  :scratch_ones_head: :sarcastic:

widowmaker:
Пацо, какви цайси бре? Човекът е написал цайтгайст, т.е. Zeitgeist.
Няма цайси никъде...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия