С уговорката, че не съм нито комунист, нито "демократ" с простичко изброяване на факти ще лейна малко масло за поддържане на пламъка в темата
Каквото и да ми говорите, бяхме на 26 място по индекс на икономическо развитие на ООН и това е достатъчно показателно. Да, тогава имаше много грешки и престъпления даже, но сега сме на 96 място! Бяхме 9 , а сега 7 мил.души. Станахме първи по смъртност и последни по раждаемост и доходи в Европа. Раждаха се много българчета - сега малко българчета и много мангалчета. Българските имена изчезват за сметка на арабски, латино-американски и какви ли не непроизносими. Бъдещия българин ще бъде мургав и неговорещ български. Силна тенденция за не използване на българската азбука и език. Само се огледайте, колко от рекламите около вас са изписани на кирилица и се ослушайте, колко неразбираеми чуждици ползват медиите и младежта.
Имаше работа и заетост, образование и наука, действаща правна система, криминална сигурност, здравеопазване и порядък в осигурителната система, спорт и рекордни постижения, подводно изследоватество и космонавтика, кинематогеафия (правеха се няколко български филма
всеки месец!), селско стопанство и обработваеми площи, добив и преработка на полезни изкопаеми, енергетика, химическа промишленост, машино, автомобило, корабо и вагоностроене, ВПК и армия- сега нищо от прежде изброеното. Бладодарение на стопанската ни специализация в СИВ, изнасахме за половин Европа и целия 3-ти свят. Сега след "реформите" внасяме даже чесън, кисели краставички и мартеници от Китай, ебаси ! Единствената рафинерия бе продадена, а можеше да остане държавна и днес правителството да може да да контролира цените на горивата в поне някаква степен, а с това и цените на всичко в държавата. Хубаво е да има конкуренция между различни фирми, но държавата трябва да запази възможност за контрол - иначе народа ще бъде мачкан от монополи и картели. Както и става. И преди се крадеше, но поне беше тихомълком, а винаги оставаше и още. Сега всичко се разгради, наряза, продаде, разкраде и най-страшното е, че сега се краде най-нагло и открито... защото закона го позволява. Крадците са най-известните и уважавани люде в страна, лицата от екрана, пример за подръжание на подрастващите. Най-трагичното е, че няма съд и правосъдна система и всяка кражба се легализира с купени оправдателни присъди....това е всичко друго но не и демокрация ! Това аз наричам мъникрация или кинтокрация (власт на кинтите).. За последните 20 години
абсолютно всеки инфраструктурен проект се е осъщестил с единствената цел да се окраде бюджета и европейските фондове. Пак поради същата причина половината от проектите въобще не се и осъществиха. За последните 20 години сами позволихме на талази от по 240 продажници да ни го нахедрят отзад, чрез гласуване на популистки и абсурни закони в интерес на престъпни кръгове, монополисти и всякакви лобита.
Това са просто реални факти показващи, че не онези 45 години съсипаха България, а точно тези 20. И тези 20 не са следствие на онези 45, или поне не са дотолкова следствие, колкото се преекспонира. Не са следствие, защото комунистите оставиха огромно материално наследство и по-голямо население. Абсолютно никой не си позволи да спомене, че след Втората световна война България бе в национална катастрофа и комунизма не наследи абсолютно нищо от предишната система. Заради войните не беше останало нищо, тогава загубихме безвъзвратно и последните български територии. А в осталите дори нямахме и столица. София беше напълно разрушена от бомбардировки. Проблема въобще не е в 45-те шибани години и това ни го показаха всичи останали от нашия лагер. Проблема си е изцяло в последните нашенски 20. Радвам се, че срещам и общувам с все повече реално виждащи и осмотряващи люде, спрели да плюят по комунизма и осъзнаващи къде е генезиса на сегашното ни дередже.
И понеже сме форум свързан със ЖП транспорта, не може да си изкривим душата и да не признаем, че тоталитарната система поне имаше интерес и развиваше железопътната система: ЖП път и национален превозвач. Като казах национален превозвач се сещам, че имахме и още няколко такива- авио, морски и речен превозвачи. Дайте ми пример за друга европейска страна без национален авио превозвач ! Не комунистите окрадоха, съсипаха и докараха БДЖ до това си положение, че да почнем да пресъздаваме по макетите си разрухата. Други го докараха до там, и тези други сами наричаха себе си "демократи" и се избираха от онези други демократи дето още си седят и си плюят по комунузма. Така, че запазете секретите си за тях, и плюйте не комунистите, а демократите в кавички.
В заключение. Не съм нито червен, понеже няма такава система вече, а и никога не съм бил член на червена партия и не съм гласувал за такава. Не съм и "демократ" понеже по тея географски ширини такова нещо никога не ще може да съществува (в истинския смисъл на термина)
Наздраве за бъдещето