ПП.gzo и eurocoma
Искам да ви попитам само две неща:
Дали си вярвате все още?
Почва ме ли точко по точка от инструкцията?
Дали има смисъл (пак се питам) да спорим?
@ Пламен

Не ! Не виждам смисъл да почваме не за друго, а защото виждам, че отричаш очевидни факти....при такова положение, се получават спънки в диалога. Аз си направих труда да седна и да се поровя за да припомня за индекса ни на икономическо развитие, който е истински показател за икономиката.....е това беше напразно, веднага си затвори очите за него, а после аз и еврокома не сме виждали по-далеч от носа си

При такъв диалог аз, колкото и цифри, показатели и статистики да ти изкопам за да покрепя тезата си, че тогава имахме истинска икономика и стопанство а не сега.....и това ще бъде напразно. Веднага, когато нещо показателно не е угодно се нахвърлят разни несериозни коментари с които се измества темата на рзговор. Така беше и в случая с колегата който постна "Инструкция за управлението на окупираните от Съветската армия източноевропейски държави" писана ехееее в 1947 Г......е какво сега ? Още ли сме окупирана от СА държава, че да се хващаме точка по точка по инструкцията ? Или пък инструкцията има нещо общо със сегашната цена на труда, тока, хляба, кефа и т.н ? Защото така ловко се измъкна от коментар по факта, че комунистите оставиха наследство, а когато дойдоха те самите не наследиха нищо от предишните ? Ама какъв коментар ли чакам и аз....та ти отричаш цалото наследство оставено ни от тогава...къде отиваме вече ? Съвсем се връщаме назад и губим каквато и да е конструкция по диалога.
Диалога няма да се получи, защото аз говоря с факти от днешния бит, а ти от вчерашния бит. Още ли ще вадим скелети от гардероба ? Да (за пореден път признавам) имаше комунисти, които бяха изверги, крадци, убийци и т.н. Напълно е възможно да е съсществувала такава инструкция от 47г. не отричам, но какво сега ? Още ли да продължаваме да въртим старата плоча за мръсните комунисти, за военните, дето изнехоха зърното или пък шлагера "кой не скача е чрвен" ? Хората, които са я писали и прилагали тая инструкция отдавна са изгнили в гроба. Драги Пламене, събуди се ! Вече сме потърпевши на друг режим и други инструкции за управление на пост комунистическите държави. Те са писани с по-скорошна дата и все още се дописват. Тези инструкции са продължение на плана за съсипване на българската нация още от преди да дойдат комунистите. Не смятам, че е нужно да се връщаме чак до там и да говорим за личности, като Фердинант. Или искаш да стигнем и до там ? Ами ОК аз и по история си падам, дай да говорм за началото на миналия век тогава. И какво ? В тая инструкция има само 45 точки

Че ти знаеш ли в колко пъти повече са точките в картелните спорозумения между Била, Кауфланд и Лидъл да речем ? Точките в картелните спорозумения между монополистите са много по-голям геноцит срещу българите, колкото онея 45 точки. Точките в условоята на банките - абсолютен геноцит срещу физическото лице, нямащ нищо общо с онея 45 г. А може би вярваш, че сега е рай и имаме действаща пазарна икономика, заради която киселото мляко в моловете е 9 ст. хляба е 30 ст. кебапчетата са по 20 ст. а сиренето по 1,50

Ако все пак го вярваш туй чудо, то дай пъвро да уточним, че това въобще вече не са истински хляб, мляко, сирене и чак после да помислим, как се калкулират такива цени. До там ли да стигнем ? Да се замеряме с точки ? Аз с такива писани от капиталисти, а ти с такива писани от комунисти. Е, няма да стане !
Социалистическата икономика има една особеност, а именно че не генерира принадена стойност! Така, в пълно противоречие с всички икономически закони съвсем нормално е тя да фалира.
Да Слав, за съжаление така беше. Това за принадената стойност го спомена и Пламен в по-предишен пост. Това наистина беше едина от основлите причини за краха, но с добра воля можеше да се избегне. Режим + действаща пазарна икономика беше по-добрия сценарий. Китайците го доказаха на практика и успяха да задминат икономиката на великите САЩ. Всъщност дай да разгледаме обаче на какво се крепи икономиката на всемогъщия САЩ и как точно генерираха напомпването на принадената си стойност. И преди и сега САЩ помпаха икономиката си чрез периодично вливане на ликвидност. Когато им потрябват парички за да се съревновават със СССР или да водят дълги войни, те просто включват печатницата и печатат долари. Всеки малко по-вещ по икономика, знае отлично каква бомба е това и как все някога ще гръмне. Вътрешния дълг на САЩ расте на секунда с вече не помня, колко долара. Дори си има сайт в който един брояч подобен на елекромер, но с много повече цифрички се върти та се къса. Мярката за протоводействие на това е да се напечатат още и още долари за да се запълни дупката. За това излязоха и от златното покритие на валутата си, защото няма толкова злато на тая планета, което да обезпечи количеството напечатани хартийки. Редовно, мине се се не миня някоя година и шефа на ФЕД (разбира се винаги евреин) излиза на трибуната и като някой бог спасител на американската нация, а от там и индиректно на света обявява, че пуска печатницата. Ей така станаха велика сила, победиха в съревнованието СССР, победиха във войните, които те сами измислиха, създадоха американската си мечта и надуваха принадената си стойност. А Пламен в един от предишните си постове се беше впечатлил, как незнам си коя година американците им изчислили какви заплати е трябвало да взимат за труда си

Майко мила ! И после аз съм бил слепия