Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!
niki:
:good:
pach:
Факт е, че българина работи по съвсем друг начин като е в странство.
При това така си стиска гъза, че като се върне тук е минимум с язва.
А живее в такива "стаи" (от пустите му икономии), че и още някаква болест е прихванал.
Винаги съм твърдял, че ако гурбетчиите се стискат така по родните си места както в чужбина, при същата работа
ще спестят на 90 % и същите количества пари.
Така беше по соца (Либия, Ирак и т.н.) така и сега (Ягоди в Англия, риба в Аляска и т.н.)
Впрочем това последното е най-новия хит - един мой познат вече трета седмица е в Аляска и бачка по 12 часа на денонощие.(щото там сега и нощта е два сумрачни часа и слънцето не слизало под хоризонта). Нямат почивен ден и ако не е мрежата, вече се обърка днес петък или понеделник е...
Скъсват му гъза от работа, прибира се в квартирата, яде и спи като пребит и ...айде пак на работа.
Да видим с какви пари ще се върне в края на сезона, и дали ще иде пак прост хамалин (с две ръце и не боящ се от физически труд) в странство?!!!!
:fool: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
XRISTO:
--- Цитат на: Der Hetzer link=topic=3247.msg62184#msg62184 date=1308831137 --- Но който умее да работи физическа работа и тук и там, не е схванат в ръцете, има техническа мисъл и издържа на натоварвания - там ще бъде в пъти по-добре платен от тук, при цени на храната двойно и тройно по-ниски. Факт!
--- Край на цитат ---
Лошото е, че не моем веке! :no: Счупих си костите на езика да лижа гръцки задници и получих лумбаго да им правя теманета. Шегичка. :pleasantry:
Истината е че човек като превали определена възраст започва да се скапва и този момент е обратно пропорционален на натоварванията, които сме претърпели през живота си. Аз за 20 години съм изработил доста повече от мнозина българи. За съжаление всяко по - голямо натоварване за мен оттук нататък означава инвалидизация, тоест, нямам работа на запад - там безделници и началници си имат - търсят си работници. ;)
mitko359:
Добре де , а не ви ли дразни това че вместо да гледате влакове, пишете за някакви ,,локуми" :stop: :lol: и сега нахранихте ФОРУМА с ,,локум" с тази абсолютно излишна тема :mda:
toniemi:
Мите,много хора са таили в себе си болка,неприязън,всякакви емоции и впечатления ,къде-основателни,къде-не,тук е мястото да се разтоварят.Никога не е късно да научиш нещо!
Аз имам само добри спомени!
Е,някой лоши хора изкупуваха от млад техник,любимите ми влакчета,и точно когато вече бях събрал паричките,влизам в магазина и....ХА :diablo: :angry: :diablo: :angry:Васята,Жоро ,Ясен и другите \знайни и незнайни \лоши чичковци и батковци,вече бяха ме предварили :diablo: :angry:
Но нищо!Казвах си-"някой ден ще си ги правя сам" и сега нанайси феродо барато \нямам спирачки\ :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Та така е в живота :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия