Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!
widowmaker:
--- Цитат на: mitko359 link=topic=3247.msg62202#msg62202 date=1308845922 ---Добре де , а не ви ли дразни това че вместо да гледате влакове, пишете за някакви ,,локуми" :stop: :lol: и сега нахранихте ФОРУМА с ,,локум" с тази абсолютно излишна тема :mda:
--- Край на цитат ---
Мда, най локумджийската тема във форума всъщност е за това как да не зе разтягат локуми.
Вместо да си чешете... (и аз не знам точно какво), вземете напишете някое ревю с по някоя и друга снимка на моделите си.
Така като се напише в гугъла "roco 62222" примерно, ще излизат снимки и информация от нашия форум, а не "снимчета" като банерчета от някакви
шваби, дето нямат нужда от фотографии, щото могат да си ги гледат моделите по магазините (за разлика от нас).
Така ще помогнете на колегите си тук да направят по добрия избор за какво да изхарчат (иначе оскъдните си) средства.
Пък после разтягайте локуми "как да не разтягаме локуми" колкото си искате.
Любо и аз поддържаме някак си "огъня", като моите ревюта не са толкова изчерпателни като неговите, но (надявам се) вършат някаква работа.
pach:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=3247.msg62205#msg62205 date=1308849440 ---...Любо и аз поддържаме някак си "огъня", като моите ревюта не са толкова изчерпателни като неговите, но (надявам се) вършат някаква работа.
--- Край на цитат ---
:clapping: :clapping: :clapping: :good: :good: :good:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=3247.msg62205#msg62205 date=1308849440 ---Пък после разтягайте локуми "как да не разтягаме локуми" колкото си искате.
--- Край на цитат ---
Де тоя късмет, де...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
А сега сериозно:
Когато Митко се ядосва, образно казано ...не ми пука. Ще се научи, както аз съм се учил (той се старае за разлика от по-големите).
Когато Любо и Дани реагират - това е вярно и сериозно.
Но кагато разни екземпляри, дето друго не правят, почнат да се ядосват на "локумджийницата" - това вече е ужаШШШШШШ.
Та нека да си я има "тук" тази тема - "локумджийницата", за да не се пълнят темите с локум "там".
Макар да не е точно "локумджийница" ама на някой като не им оттърва написаното тук - ай стига с "локумите".
И все пак е за предпочитане от тема като "Спомен по соца" или "Мъка по старото Пико"!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(то пак стана несериозно, ама по-добре щото някой взеха да се взимат вече твърде "на сериозно") :scratch_ones_head:
Best Ripper:
Не се пише УЖАШШШШШ, а ужасТ... :on_the_quiet:
pach:
Щото не си чул едно сладко детенце как го казва,
а неговия правогор (че е :on_the_quiet:малко да пише още) е най-точен!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gzo:
С уговорката, че не съм нито комунист, нито "демократ" с простичко изброяване на факти ще лейна малко масло за поддържане на пламъка в темата :spiteful:
Каквото и да ми говорите, бяхме на 26 място по индекс на икономическо развитие на ООН и това е достатъчно показателно. Да, тогава имаше много грешки и престъпления даже, но сега сме на 96 място! Бяхме 9 , а сега 7 мил.души. Станахме първи по смъртност и последни по раждаемост и доходи в Европа. Раждаха се много българчета - сега малко българчета и много мангалчета. Българските имена изчезват за сметка на арабски, латино-американски и какви ли не непроизносими. Бъдещия българин ще бъде мургав и неговорещ български. Силна тенденция за не използване на българската азбука и език. Само се огледайте, колко от рекламите около вас са изписани на кирилица и се ослушайте, колко неразбираеми чуждици ползват медиите и младежта.
Имаше работа и заетост, образование и наука, действаща правна система, криминална сигурност, здравеопазване и порядък в осигурителната система, спорт и рекордни постижения, подводно изследоватество и космонавтика, кинематогеафия (правеха се няколко български филма всеки месец!), селско стопанство и обработваеми площи, добив и преработка на полезни изкопаеми, енергетика, химическа промишленост, машино, автомобило, корабо и вагоностроене, ВПК и армия- сега нищо от прежде изброеното. Бладодарение на стопанската ни специализация в СИВ, изнасахме за половин Европа и целия 3-ти свят. Сега след "реформите" внасяме даже чесън, кисели краставички и мартеници от Китай, ебаси ! Единствената рафинерия бе продадена, а можеше да остане държавна и днес правителството да може да да контролира цените на горивата в поне някаква степен, а с това и цените на всичко в държавата. Хубаво е да има конкуренция между различни фирми, но държавата трябва да запази възможност за контрол - иначе народа ще бъде мачкан от монополи и картели. Както и става. И преди се крадеше, но поне беше тихомълком, а винаги оставаше и още. Сега всичко се разгради, наряза, продаде, разкраде и най-страшното е, че сега се краде най-нагло и открито... защото закона го позволява. Крадците са най-известните и уважавани люде в страна, лицата от екрана, пример за подръжание на подрастващите. Най-трагичното е, че няма съд и правосъдна система и всяка кражба се легализира с купени оправдателни присъди....това е всичко друго но не и демокрация ! Това аз наричам мъникрация или кинтокрация (власт на кинтите).. За последните 20 години абсолютно всеки инфраструктурен проект се е осъщестил с единствената цел да се окраде бюджета и европейските фондове. Пак поради същата причина половината от проектите въобще не се и осъществиха. За последните 20 години сами позволихме на талази от по 240 продажници да ни го нахедрят отзад, чрез гласуване на популистки и абсурни закони в интерес на престъпни кръгове, монополисти и всякакви лобита.
Това са просто реални факти показващи, че не онези 45 години съсипаха България, а точно тези 20. И тези 20 не са следствие на онези 45, или поне не са дотолкова следствие, колкото се преекспонира. Не са следствие, защото комунистите оставиха огромно материално наследство и по-голямо население. Абсолютно никой не си позволи да спомене, че след Втората световна война България бе в национална катастрофа и комунизма не наследи абсолютно нищо от предишната система. Заради войните не беше останало нищо, тогава загубихме безвъзвратно и последните български територии. А в осталите дори нямахме и столица. София беше напълно разрушена от бомбардировки. Проблема въобще не е в 45-те шибани години и това ни го показаха всичи останали от нашия лагер. Проблема си е изцяло в последните нашенски 20. Радвам се, че срещам и общувам с все повече реално виждащи и осмотряващи люде, спрели да плюят по комунизма и осъзнаващи къде е генезиса на сегашното ни дередже.
И понеже сме форум свързан със ЖП транспорта, не може да си изкривим душата и да не признаем, че тоталитарната система поне имаше интерес и развиваше железопътната система: ЖП път и национален превозвач. Като казах национален превозвач се сещам, че имахме и още няколко такива- авио, морски и речен превозвачи. Дайте ми пример за друга европейска страна без национален авио превозвач ! Не комунистите окрадоха, съсипаха и докараха БДЖ до това си положение, че да почнем да пресъздаваме по макетите си разрухата. Други го докараха до там, и тези други сами наричаха себе си "демократи" и се избираха от онези други демократи дето още си седят и си плюят по комунузма. Така, че запазете секретите си за тях, и плюйте не комунистите, а демократите в кавички.
В заключение. Не съм нито червен, понеже няма такава система вече, а и никога не съм бил член на червена партия и не съм гласувал за такава. Не съм и "демократ" понеже по тея географски ширини такова нещо никога не ще може да съществува (в истинския смисъл на термина)
Наздраве за бъдещето :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия