Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!
widowmaker:
--- Цитат на: evrokoma link=topic=3247.msg62303#msg62303 date=1309068551 ---...Поогледай се пак ти казвам виж колко вишисти работят и се прехранват с нископлатена работа...
--- Край на цитат ---
Те пък едни висшисти...
Нали знаеш какво е написал Артър Кларк по тоя въпрос?
"Някои хора получават образование, многократно надхвърлящо умствените им способности"
Такива хора у нас - много.
Кадърните хора са си оплели кошницата и умеят да си продават труда що годе добре, дори в Бг.
Е, не е много розово положението, но предвид условията и жизнения стандарт у нас,
просто се налага да се понапънеш и да понаучиш и нещо допълнително към това, което си научил в училище.
А не да чакаш да ти падне нещо отнякъде...
slav37:
Социалистическата икономика има една особеност, а именно че не генерира принадена стойност! Така, в пълно противоречие с всички икономически закони съвсем нормално е тя да фалира. И колкото да ни е "мъчно" за онези времена, те няма как да се върнат!
niki:
Няма идеално положение, респективно строй, но в такъв случай се избира по-малкото зло, мисля няма съмнение кое е то. Миналото е било част от живота на повечето от нас. Има един факт , който се пропуска в дискусията до тук, а именно- повечето хора, просто нямаха база за сравнение-как да разберат кое е по хубаво, кое е наистина важното, защото по простота формула- дай на народа хляб, не го информирай- много лесно се подтискаше всичко.И впреки, че в един пост писах, че е немислимо за виц да те изселят или затворят,продължавам да мисля, че най-голямата беда на соца е, че научи хората да не работят и ,,крадат,,И сега като се наложи да се работи/имам пред вид както трябва- с мисъл и поемане на отговорност/ и става труднооооо, така е трудно е :drinks:Ама това е наследството от..онези порядки и начин на мислене,,.
niki:
--- Цитат на: slav37 link=topic=3247.msg62307#msg62307 date=1309070015 ---Социалистическата икономика има една особеност, а именно че не генерира принадена стойност! Така, в пълно противоречие с всички икономически закони съвсем нормално е тя да фалира. И колкото да ни е "мъчно" за онези времена, те няма как да се върнат!
--- Край на цитат ---
Основния проблем е следния, най-просто казано- харчи се повече отколкото се разполага, респективно изработва.
XRISTO:
Кадърни, некъдърни, бла - бла. :fie: А болните, тези които са били търсени и добре платени преди да се скапят и станат неспособни да вършат това, в което са кадърни? Пенсионерите? Да умрат от глад ли? Или и на тях ще препоръчаш да се правят на евреи и за въртят алъш - вериша? Защото познавам доста хора, които по стечение на обстоятелствата не могат да вършат работата, която единствено им се отдава. Какво, и на тях ли ще препоръчате да станат пенкилери? Ами нали това е соц - отживелица според вас? Пък и нямам нищо против някой некадърен да ми подава само гаечните ключове - в крайна сметка и той хляб трябва да яде. Какво, да не вземете като по време на райха да ги правите на сапун, че да не тежат на "обществото"?! Бърша си аз г - - а с общество, което мисли така. :diablo: :angry:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия