Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!

<< < (18/129) > >>

widowmaker:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=3247.msg62311#msg62311 date=1309070939 ---... Защото познавам доста хора, които по стечение на обстоятелствата не могат да вършат работата, която единствено им се отдава...

--- Край на цитат ---

Работех дълго време като сервизен техник на аудио и видео техника.
Работех като проектант на печатни платки и електронни устройства.
След това понеже покрай печатните платки ми се наложи да се занимавам със сито печат (правене на сита), работих и като ситопечатар.
Предпечатна подготовка (по принуда), ръчкам корел и фотошоп откак са излезнали в бг.
Системен и мрежов администратор - изкарах една година.
В Испания ми се наложи да правя ВиК, ел инсталации, локално парно по апартаментите и т.н., наложи ми се да се оправям, слагах и ламинат, боядисвах и какво ли още не.
След като се прибрах в Бг, пак работих такова по строежите.
Мога да работя (и съм работил) като дърводелец, правя почти всичко от дърво, имам си и машинки.
В момента работя като сервизен и поддържам вятърни генератори и фотоволтаични системи.
Също така изпълнявам и възложената работа от собствениците на такива паркове - първоначалното пускане на инверторите.
Нямам висше образование.
Не съм взел никакви пари от родителите си след като съм се уволнил от казармата.
Живея под наем, но скоро ще си купя собствено жилище (дай боже).
С пари, които съм изкарал, работейки за някой друг, а не примерно само за себе си.
Не се оплаквам, обикновено нямам нужното време за странични неща, но всяко нещо,
към което се стремиш си има цена и се налага да се подложиш на някакви лишения.
Ако силно го желаеш, просто търпиш лишенията.

Не става да чакаш на едничкото си умение да правиш само едно нещо, не и в тая държава.
Или имаш много професии, които владееш добре (и така не оставаш без работа),
или просто почваш да чакаш да ти падне единственото нещо, което умееш.
Шансът да ти падне е малък обаче.

Като не ти харесва пенсионната политика в тая държава, отиваш навън, бачкаш минимум 10 години и вземаш тамошната пенсия.

Или си инициативен и ти стиска да поемаш рискове, да се самообразоваш, да учиш езици и т.н., или... другото е само начин да лаем месечината.

nilfe:

--- Цитат ---Работех дълго време като сервизен техник на аудио и видео техника.
Работех като проектант на печатни платки и електронни устройства.
След това понеже покрай печатните платки ми се наложи да се занимавам със сито печат (правене на сита), работих и като ситопечатар.
Предпечатна подготовка (по принуда), ръчкам корел и фотошоп откак са излезнали в бг.
Системен и мрежов администратор - изкарах една година.
В Испания ми се наложи да правя ВиК, ел инсталации, локално парно по апартаментите и т.н., наложи ми се да се оправям, слагах и ламинат, боядисвах и какво ли още не.
След като се прибрах в Бг, пак работих такова по строежите.
Мога да работя (и съм работил) като дърводелец, правя почти всичко от дърво, имам си и машинки.
В момента работя като сервизен и поддържам вятърни генератори и фотоволтаични системи.
Също така изпълнявам и възложената работа от собствениците на такива паркове - първоначалното пускане на инверторите.
Нямам висше образование.

--- Край на цитат ---

Ти си бил голям гений, бе.  ;D След толкова много занаяти, все още робуваш на тоз или онзи без да вземеш нещата в свои ръце и да направиш нещо сам. Явно висшето образование не е определящо за теб, но и ти не си определящ за него.  :yes:

evrokoma:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=3247.msg62311#msg62311 date=1309070939 ---Кадърни, некъдърни, бла - бла.  :fie:  А болните, тези които са били търсени и добре платени преди да се скапят и станат неспособни да вършат това, в което са кадърни? Пенсионерите?  Да умрат от глад ли? Или и на тях ще препоръчаш да се правят на евреи и за въртят алъш - вериша? Защото познавам доста хора, които по стечение на обстоятелствата не могат да вършат работата, която единствено им се отдава. Какво, и на тях ли ще препоръчате да станат пенкилери? Ами нали това е соц - отживелица според вас? Пък и нямам нищо против някой некадърен да ми подава само гаечните ключове - в крайна сметка и той хляб трябва да яде. Какво, да не вземете като по време на райха да ги правите на сапун, че да не тежат на "обществото"?! Бърша си аз г - - а с общество, което мисли така.  :diablo: :angry:

--- Край на цитат ---
И сега са търсени ама ако може да си плащат че работят
widowmaker работил си какъв ли не и си живял и там и тук е каква ти е равносметката тук дали ти плащат са всичко което умееш,и аз владея доста неща но като се научат да плащат подобаващо тогава ще научат за другите ми умения
Казвам ви хора не гледайте София там може и да е така ама тук в останалата част на България всичко е на 180 градуса
пресен случай кандидатствам за работа в една фирма като елтехник/ел.монтажник
1 Изискванията
1.1 перфектно владеене на Френски,Немски и Английски писмено и говоримо
1.2 опит по специалноста минимум 5г
1.3 квалификационна група по безопасност поне 3та
1.4 вище образование по специалноста
1.5 кандидатите да са до 26години
на въпроса ми каква ще е заплатата за всички изисквания ми се отговори 400лв попитах не е ли малко отговора последва светкавично "като не ти оттърва има други дето чакат"
 и ти си елтехник а кажи ми какво иска тоя работодател да му дърпам кабели с више образование и три езика (не че има више или пък владея 3 езика) за мен дали схемата ще е на немски,френски,английски па ако ще и на патагонски да е си е все схема и другото как става натрупването на въпросния стаж след више образование  като навсякъде искат минимум 5г е откъде да ги вземат младите да ги изкопаят ли :diablo:
99% от обявите са с подобни немислими изисквания :diablo:

widowmaker:
Има работа и на къра за младите.
Ама те не могат, тежи им, искат на топло, зад бюро.
После мама и тате нали цял живот са ги глезили, пък са ги издържали в университета (как ще работи детето, да вземе да се осакати нещо)
Те искат по лесния начин, т.е. да им падне на готово. Е, не става.
Аз изкарах 2 зими във вътрешна монголия (китай) и съм работил навън по цял ден при -20 -25 градуса студ.
Иначе и аз искам на топло зад бюро, ама нема (има, ама парите не са добри).
Не съм софиянец, преди 6 години и половина си вдигнах задника от Русе и дойдох в София с уговорена работа за смешните за София 350лв на месец.
Един сак дрехи и 20 лева в джоба. Това е всичко, с което дойдох.
Дойдох не защото много ми се идваше, а защото иначе трябваше цял живот все да "кърпя" някак си бюджета.
Така, че нещата не опират до невъзможност да се реализираш, просто не на всеки му се плаща такава цена, каквато се налага тук, в Бг.
Това, че единствено в София има що годе нормални условия на труд е друга тема, касаеща нашите продажни политици и не е за тук.
Важното е, че никой никого не е спрял да живее/работи където намери за добре. Т.е. стиска ти, намираш начин.
Другото както вече казах е лаене на месечината, чесане на езиците и т.н.

nilfe:
Е, всички не могат в София да дойдат да работят или пък в чужбина. Все някой и на село трябва да остане. :yes:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия