В интересна насока донякъде се разви тази тема - ето че стигнахме до кинематографията, американските филми с "афро-американци" и анимационните филмчета (онези там дето си правят "буги-буги" няма да ги коментирам)...Винаги съм се възхищавал на родните Български кинематографисти - някои от тях хора достойни, умеещи с малко да казват много, използвайки тънкият момент на иронията и насмешката. Злободневни за своето време теми, отразяващи недъзите на едно тогавашно а и сегашно болно общество винаги са били много уместно използвани и разобличавани по комичен начин в редица български филми-шедьоври...
Още в най-ранна и почти несъзнателна детска възраст, спонтанната ми и искрена реакция, гледайки този хит на Доньо Донев беше да оприлича неговите трима герои
със следното лице:

За тогавашните ми детски представи открих поразителни прилики и в изражението на лицето, и в прическите, питам се дали авторите са имали това в предвид?
Очевидно тези способи са останали и до ден днешен, макар и сега да се снимат далеч по-малко филми, приликата отново е поразителна, дали авторите отново нямат това предвид? Отговорът оставям на Вас, давайки нагледен пример с два от най-новите и известни български сериали:
Бандита Юри (най-главния мафиоз) в сериала "Забранена любов" - в ролята актьора Добрин Досев

Бандита Михаил Михайлов "Милото" (най-главния мафиоз) в сериала "Седем часа разлика" - в ролята актьора Калин Сърменов

Е? На кой Ви приличат и мислите ли че това е чиста случайност?