Автор Тема: Какво влакче да взема  (Прочетена 25247 пъти)

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
Re:Какво влакче да взема
« Отговор #15 -: 03 Юли 2011, 14:35:27 »
"Стандарт" определено не са от жИлязУ, току що пробвах. Някакъв бял метал, определено не е месинг. Но пък и ел. мрежата по трасетата дявол я знае каква е, но съм на 99 процента сигурен, че не е от месинг.  :good:

widowmaker

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #16 -: 03 Юли 2011, 15:16:13 »
Това ги прави Елит уникални - че са изработени от чист месинг.
Имат и други преимущества - най са близо до реалността.

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #17 -: 03 Юли 2011, 17:27:32 »
И цената, и цената. И тя ги прави уникални.  ;)

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
« Отговор #18 -: 03 Юли 2011, 17:38:58 »
XRISTO, ако имаш в предвид контактната мрежа предполагам е някаква електролитна сплав, въпреки че някъде бях чел за направата и от кантал. Нищо чудно и да е направена от мед, която е галванично посребрена. Нека специалистите да кажат.:yes:
За релсите са от месинг с леки примеси на бронз (сигурно има и някакви други примеси) и в ТТ 1:120 са уникално направени. Вече съм с нови релси от известно време и смея да твърдя, че разликата е огромна.
« Последна редакция: 03 Юли 2011, 17:42:44 от TheJackal »

widowmaker

• Гост
« Отговор #19 -: 03 Юли 2011, 18:10:18 »
Цитат на: XRISTO link=topic=3261.msg62816#msg62816 date=1309703252
И цената, и цената. И тя ги прави уникални.  ;)

Всичките ми релси и стрелки (без английските) са баузац (кит) и са по евтини от обикновените на Тилиг.
Стига с тая цена!
Купувал съм си стрелките по 10 евра парчето.
Много хора тук реваха, че не могат да си ги сглабят.
Е аз пък мога :)
Метър профил е малко над 1 евро.
14 траверсни скари за прави релси 228мм са под 7 евра.
Та за какво си говорим? Цената, та цената.
Ами аз не съм богат, за да си купувам евтино (пък и старото Пико го изхърлих, че ме беше срам да го продавам).
А и да не е ядене, че да го купуваш всеки ден?

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #20 -: 03 Юли 2011, 18:26:10 »
И аз съм с такива стрелки. Между другото, забележката ми за цената е, защото новите ентусисасти набързо охладняват като ги пратите при Брава, Роко, Флайшман и Тилиг - Елит. Щадете ги малко, и без това моделистката каста се топи, според последните проучвания.  :hi:

widowmaker

• Гост
« Отговор #21 -: 03 Юли 2011, 18:50:56 »
Цитат на: XRISTO link=topic=3261.msg62819#msg62819 date=1309706770
И аз съм с такива стрелки. Между другото, забележката ми за цената е, защото новите ентусисасти набързо охладняват като ги пратите при Брава, Роко, Флайшман и Тилиг - Елит. Щадете ги малко, и без това моделистката каста се топи, според последните проучвания.  :hi:

Това хоби не е като да събираш салфетки...

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #22 -: 03 Юли 2011, 19:50:25 »
Че не е - не е, обаче не означава, че като е криза и ще го затрием, че не било като събирането на салфетки. Лично аз проблеми с цените нямам, защото съм си решил какви компромиси мога да направя, обаче съм сигурен, че новите като ги запукате с тези фирми и цените им - изпадат в шок.  :hi:

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #23 -: 03 Юли 2011, 21:14:06 »
Мда, отново известния проблем... Парите, салфетките, надуването на перки...

1. Бих препоръчал на колегите, силнозалитащи и пъчещи се с прескъпи /необезателно най-качествени модели/, когато дават "препоръки"  за зверски изваждания на нови моделисти да им осигуряват и съответните финансови субсидии... Защото за пореден път трябва да го обявя на всеослушание, че когато не се знае финансовото състояние на моделиста, както и неговите маркови и житейски предпочитания, е чиста подигравка и гавра да му препоръчваш възможно най-скъпото /но не най-качественото - безсмислено е да ми се обясняват някои това положение, след като самите те реват из ревютата си, че един кой си "Велик" производител отново се е осрал с новия си модел в това и това отношение.../
2. Като следствие на първото... Когато препоръчвате на други "събиране на салфетки", "колекции от бирени капачки" и прочие неуместни сравнения, колко от вас биха купили на детето си локомотиви за по 300-500 евро и вагони по 100-200 евро и биха го оставили да си прави с тях катастрофи и прочие екшъни? А? Да ви чуя?

3. Не е зле да в подписите вече да се добавят и нови титли като "Пико-хейтър", "Мерклин fucker", "Брава лъвър", "Роко GOD" и прочие... Така независимите посетители на форума много по-лесно ще се ориентират в предпочитанията ви /личните/ и просто няма да ви ангажират и тормозят с въпросите си...   :hi:

toniemi

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 4818
  • Рейтинг: 648
  • Направи си сам и ще ти олекне! HO,Z Само БДЖ
« Отговор #24 -: 03 Юли 2011, 21:17:02 »
Цитат на: Best Ripper link=topic=3261.msg62825#msg62825 date=1309716846

1. Бих препоръчал на колегите, силнозалитащи и пъчещи се с прескъпи /необезателно най-качествени модели/, когато дават "препоръки"  за зверски изваждания на нови моделисти да им осигуряват и съответните финансови субсидии... Защото за пореден път трябва да го обявя на всеослушание, че когато не се знае финансовото състояние на моделиста, както и неговите маркови и житейски предпочитания, е чиста подигравка и гавра да му препоръчваш възможно най-скъпото /но не най-качественото - безсмислено е да ми се обясняват някои това положение, след като самите те реват из ревютата си, че един кой си "Велик" производител отново се е осрал с новия си модел в това и това отношение.../
2. Като следствие на първото... Когато препоръчвате на други "събиране на салфетки", "колекции от бирени капачки" и прочие неуместни сравнения, колко от вас биха купили на детето си локомотиви за по 300-500 евро и вагони по 100-200 евро и биха го оставили да си прави с тях катастрофи и прочие екшъни? А? Да ви чуя?

3. Не е зле да в подписите вече да се добавят и нови титли като "Пико-хейтър", "Мерклин fucker", "Брава лъвър", "Роко GOD" и прочие... Така независимите посетители на форума много по-лесно ще се ориентират в предпочитанията ви /личните/ и просто няма да ви ангажират и тормозят с въпросите си...   :hi:
:lol: :lol: :lol: :good:

XRISTO

• Hero Member
« Отговор #25 -: 03 Юли 2011, 22:03:20 »

Е па това е да имаш дар - слово.  :hi: Аз толкова постове изписах и пак не ме разбра колегата, че  не бива да  нафулим на най - евтиното новите хобисти, но пък и най - скъпото е безумно да им се прелага - не  винаги е най - доброто, но пък цените.....  :prankster:
Истината, както винаги съм казвал е някъде по средата. Когато купувам автомобилна част за някой клиент, го правя от един магазин в Ловеч, в който има по три производителя най - малко за част и съответно три цени. Опитът ми в началото ме убеди, че истината е в средния клас - скъпото не е кой - знае какво, често дори по - скапано от средния клас, а евтиното е най - често боклук. Така е и във всичко останало, в общи линии.  ::)

evrokoma

• Гост
« Отговор #26 -: 03 Юли 2011, 22:04:40 »
 :lol: :good: :drinks:

niki

• Гост
« Отговор #27 -: 03 Юли 2011, 22:28:32 »

:haha: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :good: :good: :good: :drinks: :clapping: :clapping: :clapping:

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
« Отговор #28 -: 03 Юли 2011, 23:04:50 »
Може и да го изплашите с цените на скъпите, но по добре ли е да даде двойно и тройно по-висока цена за някоя 20 годишна трошка, която след като осъзнае за какво става въпрос или ще изхвърли или ще бъде принуден да се опитва да я продаде на огромна загуба или чакайки следващият се появил балък в пирамидата?

widowmaker

• Гост
« Отговор #29 -: 04 Юли 2011, 04:41:20 »
Цитат на: Der Hetzer link=topic=3261.msg62831#msg62831 date=1309723490
Може и да го изплашите с цените на скъпите, но по добре ли е да даде двойно и тройно по-висока цена за някоя 20 годишна трошка, която след като осъзнае за какво става въпрос или ще изхвърли или ще бъде принуден да се опитва да я продаде на огромна загуба или чакайки следващият се появил балък в пирамидата?

Именно, както написах в една друга тема, не е много разумно да се дадат едни пари за пиковски Е44 например,
като за същите може да се купи такъв на Роко, който е много по детайлен и изобщо няма место за сравнение между двата.
Да ме прощават търговците на бакелит, но такова нещо като стар пико локомотив на цени около и наад 100 лв няма (изключвам тунингованите).

Релсите са друго нещо. Имал съм и пико А-глайс и роко, флайшман също. Е, НЕ СТАВАТ! Рано или късно с тях започва да има проблеми - основно с токоснемането.
За това според мен е по-добре човек да инвестира повече пари, за да не се чуди после къде да продаде това, което е купил,
щото се е оказало, че не му върши работа (и в крайна сметка да се стигне до написаното по-горе от колегата).

@ Best Ripper:
Престани да търсиш под вола теле!
Не мога да те разбера що винаги "циклиш" в някакви невероятно тъпи схеми?
Защо търсиш някакъв скрит подтекст между редовете, които сме написали (а то такъв всъщност няма)?
Аз си купувам примерно Т9.3 на Флайшман, защото харесвам този пруски локомотив.
Пиша ревю, тъй като примерно съм харесал или не съм харесал това или онова.
Така съм се опитал да предпазя колегите си от грешен избор, т.е. да знаят какво има вътре и дали си струва или не.

Според теб кое е пъчене и изхвърляне?
Че дадох 100 лв за този локомотив преди 10 години (а после изхвърлих, щото не е нужно да участвам и аз в пирамидата на лапнишараните):

или че дадох 220лв преди година и половина (от ибей, излезе 110 евра с транспорта) за този локомотив (който обаче не изхвърлих):

Не коментираме какво има отвътре и че 2-ият е на светлинни години пред 1-я по вътрешното съдържание,
достатъчна е и само външната визия. Разликата в парите е над два пъти,
но приравнени заради разликата в годините на купуване, най вероятно цената да е еднаква.
Та предвид качеството на изработка, купуването на първия локомотив си е жестока набутвация.
Ама за теб ревюто на втория не е нищо друго освен пъчене и изхвърляне, нали така?
(то щото не виждаш по надалеч от носа си)

Същото е и с релсите, купуваш си 2 пъти по евтини и после шкуриш преди всяко пускане и псуваш.
В един момент ти писва, отиваш и си купуваш тези, които стават и се оказва, че си дал повече пари,
отколкото струват най добрите.
Хайде кажи ми кое му е пъченето и надуването?
Или и ти си от графата на лапнишараните с бакелитки от по 100 лева, яд те е, че си се набутал и не ти стиска да ги изхвърлиш?
Не е ли по добре да имаш само един влак, ама истински, отколкото да си напълнил един кашон с боклуци?
« Последна редакция: 04 Юли 2011, 05:04:26 от widowmaker »