Може и да го изплашите с цените на скъпите, но по добре ли е да даде двойно и тройно по-висока цена за някоя 20 годишна трошка, която след като осъзнае за какво става въпрос или ще изхвърли или ще бъде принуден да се опитва да я продаде на огромна загуба или чакайки следващият се появил балък в пирамидата?
Именно, както написах в една друга тема, не е много разумно да се дадат едни пари за пиковски Е44 например,
като за същите може да се купи такъв на Роко, който е много по детайлен и изобщо няма место за сравнение между двата.
Да ме прощават търговците на бакелит, но такова нещо като стар пико локомотив на цени около и наад 100 лв няма (изключвам тунингованите).
Релсите са друго нещо. Имал съм и пико А-глайс и роко, флайшман също. Е, НЕ СТАВАТ! Рано или късно с тях започва да има проблеми - основно с токоснемането.
За това според мен е по-добре човек да инвестира повече пари, за да не се чуди после къде да продаде това, което е купил,
щото се е оказало, че не му върши работа (и в крайна сметка да се стигне до написаното по-горе от колегата).
@ Best Ripper:
Престани да търсиш под вола теле!
Не мога да те разбера що винаги "циклиш" в някакви невероятно тъпи схеми?
Защо търсиш някакъв скрит подтекст между редовете, които сме написали (а то такъв всъщност няма)?
Аз си купувам примерно Т9.3 на Флайшман, защото харесвам този пруски локомотив.
Пиша ревю, тъй като примерно съм харесал или не съм харесал това или онова.
Така съм се опитал да предпазя колегите си от грешен избор, т.е. да знаят какво има вътре и дали си струва или не.
Според теб кое е пъчене и изхвърляне?
Че дадох 100 лв за този локомотив преди 10 години (а после изхвърлих, щото не е нужно да участвам и аз в пирамидата на лапнишараните):

или че дадох 220лв преди година и половина (от ибей, излезе 110 евра с транспорта) за този локомотив (който обаче не изхвърлих):

Не коментираме какво има отвътре и че 2-ият е на светлинни години пред 1-я по вътрешното съдържание,
достатъчна е и само външната визия. Разликата в парите е над два пъти,
но приравнени заради разликата в годините на купуване, най вероятно цената да е еднаква.
Та предвид качеството на изработка, купуването на първия локомотив си е жестока набутвация.
Ама за теб ревюто на втория не е нищо друго освен пъчене и изхвърляне, нали така?
(то щото не виждаш по надалеч от носа си)
Същото е и с релсите, купуваш си 2 пъти по евтини и после шкуриш преди всяко пускане и псуваш.
В един момент ти писва, отиваш и си купуваш тези, които стават и се оказва, че си дал повече пари,
отколкото струват най добрите.
Хайде кажи ми кое му е пъченето и надуването?
Или и ти си от графата на лапнишараните с бакелитки от по 100 лева, яд те е, че си се набутал и не ти стиска да ги изхвърлиш?
Не е ли по добре да имаш само един влак, ама истински, отколкото да си напълнил един кашон с боклуци?