Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Спални вагони на БДЖ в ТТ

<< < (21/24) > >>

pach:

В тази тема за втори път се налага  да се самоцитирам от предните страници... :blush2:

--- Цитат на: pach link=topic=3299.msg64047#msg64047 date=1313298379 ---
Именно!!!
Десетте вагона пристигат от ГДР, в типичната немска окраска на Митропа за спални вагони,
 която в последствие преминава към червените цветове.
Тъмно син, жълти ливреи, номера в края - до вратата. Впрочем най-близко до тази окраска
 е и следващата (извънредна) поръчка - Турист експреса от Дрезден до Варна с автоплатформите,
който си е чисто ГДР-ейски врак от същите години. Именно заради квотите за задоволяване
на страните членки от СИВ, вагоните за Турист-експреса,
са правени в извън работно време от комсомола на ГДР, ....
--- Край на цитат ---

Което перфектно съм уцелил, като сега цитирам Зазо!!!   :blush2:

--- Цитат на: zazo link=topic=3299.msg67644#msg67644 date=1321627788 ---... Към края на 60-те години вагоните от 1962-ра са пребоядисани от БДЖ в светло синьо. В средата на страницата, под прозорците има лого РСВ. В България това е службата за ресторанти и спални вавони. Отляво и отдясно на логото РСВ отново стоят българските надписи "Спален вагон". Черната надлъжна лента, както и декоративните ленти все още ги има. Основната цветова схема по този начин съответства на сините вагони WLAB на Tourex.
--- Край на цитат ---

И точно тази схема е в момента на модела ни... :scratch_ones_head: без черната лента - полата на вагона,
което аз спокойно бих преглътнал. Вагона се оказа максимално близо до модела!!!  ;)
 :lol: :lol: :lol:

Vlado:
Според мен не е толкова важно това, дали моделът е близо до оригинала или не, а че Zazo се хвана и проучи всичко за него, а ние благодарение на неговите усилия научихме много за една малко позабравена страница от историята на БДЖ. За което най-искрено му благодаря! :hi:

staff123:

--- Цитат на: Vlado link=topic=3299.msg67648#msg67648 date=1321629175 ---Според мен не е толкова важно това, дали моделът е близо до оригинала или не, а това че се хванахте и проучихте всичко за него, а ние благодарение на това научихме много за една малко позабравена страница от историята на БДЖ. За което най-искрено ви благодаря! :hi:

--- Край на цитат ---

:good: :good: :good:

zazo:
И за капак намерих и снимката но цветна от каталог на Гьорлиц от 1979 година.

А Владо е съвсем прав. Този вагон наистина ме мотивира яко в издирването на информация. И се оказва, че макар и малко и трудно, такава се намира. А покрай търсенето за този вагон намерих още доста неща, но ще ми трябва малко време да ги систематизирам.

turboto:

--- Цитат на: liro4605 link=topic=3299.msg67495#msg67495 date=1321426302 ---(Image removed from quote.)
Тази лаборатория ми се струва да е правен от такъв спален.

--- Край на цитат ---

Ако нещо ви интересува по тези вагони имам(е - БЛФ) постоянен пряк достъп и си говоря на най-високо ниво там.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия