Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Спални вагони на БДЖ в ТТ
KRAKOMOBILA:
--- Цитат на: pach link=topic=2005.msg63891#msg63891 date=1312722153 ---Да бе... с регистрация БДЖ ...и не е влизал в пределите на държавата ни... :stop:
--- Край на цитат ---
Ами да - такива примери бол. Включително и с произведени вагони от Tillig и Marklin.
TheJackal:
Произведен и боядисан в Дряново, напуснал границите на България и повече никога не се завърнал, същия начин и по който се произвеждат, боядисват и се процедира с вагоните на завода в Бургас.
pach:
--- Цитат на: pach link=topic=2005.msg63884#msg63884 date=1312714293 ---Ами търсете и вие материали, вместо да разтягаме локумджийниците...
--- Край на цитат ---
Пак се почна ...то и аз чета фантастика :sarcastic:
Сaprycorn:
--- Цитат на: gzo link=topic=2005.msg63889#msg63889 date=1312720143 ---Всъщност от кога започва боядисването на вагоните (не само спалните) в бяло-червено ? В детските ми спомени предомно бяха сини или зелени.
--- Край на цитат ---
1985!
Сaprycorn:
--- Цитат на: pach link=topic=2005.msg63888#msg63888 date=1312718884 ---
През годините вноса на спални вагони е нещо такова:
---- 1962 г. у нас са внесени първите спални вагони от ГДР, които са тип Вcm и отговарят на серия WLAB 62 или неговата модификация WLAB от 1968 ...
(Image removed from quote.)
---- 1972 г. следващите са тип Y / B 70 или WLAm от Görlitz.
---- 1978 г. са внесени кушет-вагони от тип Bcm
---- 1980 г. вече от WLABm но на Görlitz или по-късните - WLAB-ове от 1985.
Всичките до 1980 г. са в син цвят на бордовете и светлосиви покриви.
Освен в Тракия експрес, най-редовно са стигали до ГДР (експрес Витоша) и
Полша (експрес Панония).
Този тук ...
струва ми се да отговаря на по-старите, тоест ако има някъде написан номера
(щото от снимката не се вижда) може и по-точно да определим модела поне...пък после вече и цветовете. :hi:
--- Край на цитат ---
Tилигският в ТТ е WLAB 62-ра година определено (тип В). Първият чертеж, който си дал е на WLAB 67-ма годин(тип У).
Този от 67-ма е възможно да е пристигнал в България направо с новите надписи и номера, но другият от 62-ра със сигурност е носил старата номерация и надписи, но какви са били те като че ли никой не знае!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия