Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Спални вагони на БДЖ в ТТ
refil:
А има и още нещо-вагона на Тилиг е "нафтарка".До вкарването на Ex Mitropa,ex DB,нашите спални вагони са с котлета на твърдо гориво :hi:
пп С нафтови котлета се били само вагоните от "Витоша Експрес"
vlado1:
Значи надписа в дясно, който според Ст.Стоичков въобще не трябва да е там, а е и тотално грешен, е:
BDZ-BULGARIA
WLAB 526
42.5t
30 места
Също така Стоичков твърди, че надпис РСВ никога не е имало върху спални вагони, както и жълтите линии.
Ники е прав за "Нафтарката" - има надпис "Водно отопл. с течно гориво".
Ревизията на вагона е от 1966 г. (25.4.66).
Между другото само моят ли няма прикачни или всики са така ?
П.П. Иначе новата конструкция на B-вагоните е супер.
Сaprycorn:
Aз не мога на 100% да се доверя на Ст. Стоичков, предпочитам да видя снимка на спален или някакъв друг "В" вагон от периода 1962-1967 година, и тогава ще стане ясно дали Тилиг не си правят свободни съчинения.
KRAKOMOBILA:
До тук според оскъдните налични факти с които разполагам аз си направих извод за себе си :
От Тилиг са направили украински (УЗ) Wlabm вагон с български надписи - неправилни и на неправилно място. Добре, че поне не са го направили с гофрирани стени.
П.П. И силно се надявам да съм в грешка - защото фирмата Тилиг я имам за сериозна - както в H0 така и в TT.
pach:
Благодаря Влади! Ообено важно е това - WLAB 526
както и ревизионната дата - не че е точна но поне годината явно отговаря! ;)
Ще имам по-точна отправна точка, щото аз моя още не съм си го взел (това и за прикачните де)!
:hi: :hi: :hi:
Ясен е прав - търсим по-старите вагони как са изглеждали!
За Стоичков вече е ясно.
За украинския Красене - ако е този от снимката , не само гофрето ами целият не е същият.
Ако имаш предвид жълтите ливреи ...и те не са точно...то въобще няма нищо общо с модела в ТТ.
Накратко - издирваме снимка на наш спален вагон в синьо от пред 1970 година - тоест от първите внесени у нас от ГДР. Много вероятно е да е и от първите фабрични номера на германците - по линията на СИВ над 75 % от произведеното веднага се даваше на останалите соц. страни които го искаха де...А ние не знам в онези времена да сме правили спални вагони.
Търсенето продължава вече и немците се заинтригуваха...
:search: :search: :search:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия