Момчета, предлагам вече да спираме с лаенето срещу луната на празен стомах.
Отговарям тука на всички, пак казвам - независимо от това дали отговора ще ви хареса или не.
Първо на тия по същество:
PACH - не мога да кажа със сигурност какво съм направил, щото го правих набързо в офиса (в който не съм в момента) и на око, за да допълня една заготовка. Това, което си спомням, е че дебелината на линията е 0,1 мм, пренасянето (т.е. разстоянието между две линии) беше по любимия ми метод "на око", като гледам е някъде 0,5 - 0,6 мм. За ограда дебелината на линията ще трябва да се увеличи малко, за да не изгори (щото в случая с моето тенеке ецването е едностранно, а за ограда трябва двустранно) и да се пусне на полуец, за да стане като дебелина 0,1 мм. демек по-мащабно. Ще пусна една проба при първа възможност, но имайте предвид, че тоя материал е пружинен (така му викаме ние), тоест жилав и седи малко "надървено". Но и за това си има начин да го накараш да омекне. Ще ви светна по въпроса ако се наложи.
За майтапите в тоя шибан живот - никой не е длъжен да има чувство за хумор. Имам и такива познати - абсолютно оперирани от въпросното, но дори и те отдавна са наясно, че ако почнеш да приемаш нещата прекалено сериозно, по-добре е веднага да лапнеш дулото. Който е бил в казарма го знае много добре.
LUBOMIR - така е, баш рифеловано тенеке си е. Има го не само по пасарелките, а къде ли не. Затова си направих повечко, че знае ли човек един ден какво ще му дотрябва...
JOPETO - сори, френд, но е точно обратното - България е една от страните, в която свастиката не е забранена, а просто не е толерирана. Освен ако нещо не се е променило откак сме в ЕС, не знам. Не съм фен на унищожаването на хора по какъвто и да е начин, масово или поединично, но не мога да приема една такава лицемерна забрана, поне докато не забранят и петолъчката. Тогава нещата ще се балансират.
Вие решавайте за себе си, но аз поне с политиката бях дотук. Щото наистина в моделизма става дума и за тия работи, просто е неизбежно, ама нека поне да ги разглеждаме като история и реалност - хубави или не.
ZAZO - приятелю, едно време 220 волта променлив ток за битови нужди се използваше в ж.п. моделизма ето така:

Ама това беше отдавна, когато магазин "Млад техник" беше още на "Найчо Цанов", ако си бил роден вече тогава. Сега не знам как е, може нещата да са дръпнали напред.
Нищо лично, но предупреждавам по принцип, щото явно се налага - тоя последния отговор е в секция "майтапи".