Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Направа на сгради
Жоро:
Любе, грабваш пистолет за горещ въздух и шпакла и.... В АТАКААА :haha:
XRISTO:
Здравей!
Ако никой не може да ти даде отговор, аз бих могъл да съм ти от помощ.Имам една смивка, ама не е нито "Дунав", нито "Ремовал", а на нея пише "Терминатор" и е на Оргахим.Ако искаш, мога да топна осенък, част от отливките на сградите, от които си отчупваш отделните детайли, преди да ги сглобиш.Вардя всичко, защото са разноцветни и тук - таме изработвам някой детайл от тях я за къща, я за локомотив или вагон.Мнного се отплеснах. ;D
Та, от тези осенъци имам на "Пико", "Ревел","Аухаген","Волмер","Веро" и на едни стари, пише "Мамос", на ГДР-то са някакви.Изреждам ти ги, защото някой беше споменал, че пластмасата е различна.Казваш твоята сграда на каква фирма е, аз виждам цвета на осенъка, сравнявам го с модела, който съм сглобил, определям марката и го топвам въпросният осенък в пластмасова капачка с "Терминатор".За това, че сваля блажна боя - гарантирам, а дали поврежда пластмаса - само така ще разберем.И вълкът сит и агнето - цяло. :good:
zazo:
Любо, с Дунав ще стане със сигурност ако боята наистина е блажна и/или ревелска, но заради няколкото пласта, може да ти се наложи да я обработваш, няколко пъти. Най-важното е да е намазана обилно по-добре потопена цялата, ама е ако е голяма незнам как ще го направиш. Много смивка ще отиде. И другото е да я оставиш да действа поне половин час, дори 45 минути. След което почваш да търкаш с четка за зъби преди да миеш и накрая вече отмиваш с вода.
XRISTO:
А с този "Терминатор" ми се наложи да изчистя едни метални елементи, които бяха покрити с 5-6 слоя боя.Надигна я на люспи и само с вода и голи ръце я отърках до метал.Щом е боядисвана една ръка с блажна боя, значи ще падне от раз сигурно.Надува се една такава и става мека. :good:
Сaprycorn:
Терминатор ПОВРЕЖДА пластмасата, направо я стапя като ацетон!!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия