Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

За компютрите... компотите и други работи

(1/3) > >>

mitko359:
Имам едно въпросче към по разбиращите от компютри, ако имам процесор с вградена видео карта задължително ли тя ще работи или може да си работи истинската видео карта а вградената не (понеже вградената е пълен боклук а пък иначе процесора си е хубав)

pavel75:

--- Цитат на: mitko359 link=topic=312.msg64158#msg64158 date=1313584018 ---Имам едно въпросче към по разбиращите от компютри, ако имам процесор с вградена видео карта задължително ли тя ще работи или може да си работи истинската видео карта а вградената не (понеже вградената е пълен боклук а пък иначе процесора си е хубав)

--- Край на цитат ---

Може и с външна. Ако не се лъжа от Биоса  може да забраниш вградената.

mitko359:
а и също да попитам защо никъде не се намира охладител за процесор Интел Core i5 2310 чиито сокет е s1155 ,все охладители със сокет 1156 а горепосочения процесор се нуждае от охладител
след 5 мин  :lol: намерих

CaLLlo:

--- Цитат на: pavel75 link=topic=312.msg64159#msg64159 date=1313584290 ---
--- Цитат на: mitko359 link=topic=312.msg64158#msg64158 date=1313584018 ---Имам едно въпросче към по разбиращите от компютри, ако имам процесор с вградена видео карта задължително ли тя ще работи или може да си работи истинската видео карта а вградената не (понеже вградената е пълен боклук а пък иначе процесора си е хубав)

--- Край на цитат ---

Може и с външна. Ако не се лъжа от Биоса  може да забраниш вградената.

--- Край на цитат ---

Няма нужда де се пипа БИОС-а, че може да стане някой сакатлък!

Направено е максимално просто - забождаш видеокартата, включваш й мониторния кабел и пускаш:
С пускането на компютъра, още на черен екран, най-напред се инициализира видео картата, ако има такава забодена в някой слот и на най-първия ред на черния екран, най-отгоре се изписва именно каква точно карта е намерена.
После тоя ред изчезва и надолу последователно се инициализират:

дъното и версия на БИОС
процесора
паметта - с броене
хард дисковете
флопи
клавиатура
мишка
...

последните 3 се показват само ако има проблем!

XRISTO:

--- Край на цитат ---

Процесор с вградена видеокарта?! Това ще да е някаква нова авангардна технология, изоставам явно ....  :haha:
Вградената също е истинска, само паметта и не, защото ползва от рамта ти.  :spiteful:

Иначе наистина като я боднеш на експресната шина и и боднеш кейбъла всичко ще е ок. Е, може някое драйверче ако си правил сложната гимнастика да пускаш такъв компютър на ХР. То пък за новите видеокарти може вече и да не пишат такива драйвери. Скоро ще се прощаваме и с тази операционна система ми се струва.  :yes: Иначе седмицата сама си оправя всичко и досега няма драйвери, освен някои принтерски, дето да ми е искала.

--- Цитат на: mitko359 link=topic=312.msg64161#msg64161 date=1313584766 ---а и също да попитам защо никъде не се намира охладител за процесор Интел Core i5 2310 чиито сокет е s1155 ,все охладители със сокет 1156 а горепосочения процесор се нуждае от охладител
след 5 мин  :lol: намерих

--- Край на цитат ---

Мите, има го и то бокс, ще рече пълен комплект. Ако си го взел само процесора и то нов - набутал си се, боксовете са винаги по - евтинки. Е, ако си го взел втора употреба си е друга бира, макар да не ми е ясно как ще ти продаде някой само процесора, а ще си остави охладителя, та за какъв  му е ?!  :dirol:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия