Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
За компютрите... компотите и други работи
mitko359:
Аз си правя нов в плесио
http://plesio.bg/kompyutri-komponenti-c-20.html
http://plesio.bg/BuildPC.html
XRISTO:
Е, като си вземеш отделно процесор охладител и перка, сещай се колко ще ти излезе "тънко" в плесио. Не можеш ли сам да си го събереш? Това е работа за сегашните първокласници. :spiteful:
Купуваш от тук - от там евтини части и започваш. Всичките части си имат гаранция, разликата ще ти е само че ще имаш една пачка гаранционни бележки вместо една. Ще си е по твой вкус и ще можеш гордо да твърдиш - това го направих сам! Първият си компютър сглобих с помощта на чичко гугъл и конфигуратора на Жар. :good:
Best Ripper:
Ице, лично аз те съветвам да забравиш за великата фирма Jar & Co. Най-малкото, че ако на друго място ти дадат 36 месеца гаранция на даден чарк, във въпросната фирма се ти дадат едва 12 мес. /ако не е в цяла конфигурация, закупена от тях/. А иначе има огромна разлика между различните части. С евтините части почти винаги си навличаш сериозни хардуеърни и софтуеърни проблеми. :hi:
gts.best:
--- Цитат ---........................ С евтините части почти винаги си навличаш сериозни хардуеърни и софтуеърни проблеми.
--- Край на цитат ---
:good: :good:
Не пропускай да си вземеш и хубаво (истинско) захранване, че от това също се пести и после се СТРАДА....................
:drinks:
XRISTO:
Всички части са един дол дренки, изключвайки рам - а и захранването. Колкото до малката гаранция - аз не го съветвам да си купува готова конфигурация, както е и видно от поста ми по - долу.Логично е гаранцията да е година, когато ти продават харддиск с гаранция 36 месеца и калпава РАМ, която няма дори и ден гаранция, но пичовете поемат риска, поемат негативите и и дават година. Повечето части, които взимам оттам имат не по - малко от две години гаранция, даже три. РАМ, кутия с калпаво захранване, но нейм видео - това са частите с малко гаранция обикновенно. А, и най - интересното е че никога, ама никога не съм ползвал гаранция за никоя част, освен за един монитор Самсунг. Е, верно, имаше една банка РАМ дето святкаше сини екрани от нея, ама тя и седмица да и беше гаранцията пак ме устройваше, защото тези неща се виждат веднага след монтирането. :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия