Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Моделите на Антон Манковски

<< < (347/409) > >>

toniemi:

--- Цитат на: gregary link=topic=3305.msg122268#msg122268 date=1631541109 ---Тони, аз не разбирам от АС с-мата (не искам и да я разбирам - мое мнение :hi:), но махаш декодер, за да направиш локомотива аналогов. При това локомотива ти е звуков (Piko 51383). Защо просто не си купи по-евтиния аналогов вариант?   :scratch_ones_head:

--- Край на цитат ---

Гриша,и аз не разбирам :lol: :lol: :lol:
Намерих си с плъзгалка,за Мерклин с дефектен декодер,преоценен с идеята да го преправям.
Заради това го взех!
 :hi: :hi: :hi:

П.П Моят е PIKO H0 51381

gregary:

--- Цитат на: toniemi link=topic=3305.msg122269#msg122269 date=1631547188 ---....
П.П Моят е PIKO H0 51381

--- Край на цитат ---

Ясно, но ме подведе заглавието на клипчето ти - Piko 51383
https://youtu.be/dRLdSgWdpu4
Редактирай го...

IvanC:
Декодерът може да се настрои кои функции (изходи на декодера) как да работят в аналогов режим. Но настройката става в цифров режим на работа.

Пиковският декодер не е лош. Е, не е Зимо, но все пак става.  :yes:

Иван

TheJackal:
IvanC, PIKO - вския декодер си е чист Uhlenbrock, Zimo се ползва от Roco и Fleischmann.

За тези, които искат локомотивите им да се ползват аналогово и цифрово, как се случва всичко това на декодера:

Аналогово/цифрово управление (CV12)
Защо трябва да се сменя: Ако искате вашия модел да бъде управляван както по аналогово, така и по цифрово трасе е добре да разрешите тази функция (ако не е зададена). Обикновено декодера е с присвоена стойност 1 (0/1).
Как се сменя:
1.   Натиснете MENU бутона и задръжте за 5 секунди, за да влезете в менюто;
2.   С ромбоидните бутони отидете на PROGR и натиснете */OK бутона;
3.   В PROGR отивате на CV MO и натиснете */OK бутона;
4.   Излиза надпис CV_, като чертичката мига и ви подканя да зададете номера на CV-то, което ще се променя
5.   С функционалните бутони натиснете 12 (за CV12) и след това */ОК бутона;
6.   Излиза V=1*. С функционалните бутони изберете стойност, която искате да присвоите и натиснете */ОК бутона.
*стойността на CV, която се изписва не е текущата стойност записана в декодера, а стойност по подразбиране!!!
След тази стъпка локомотива трябва леко да помръдне, с което да укаже , че командата е изпълнена.
Какви стойности да задаваме: 1- разрешава DC и DCC Управление, 0- разрешава само DCC.

P.S. CT-Elektronik (дъщерна), при разделянето си с Zimo категорично пишат, че не е желателно тази функция да е включена и на "АНАЛОГОВ" режим.  :hi: 

Ivo Nedkov:

--- Цитат на: toniemi link=topic=3305.msg122257#msg122257 date=1631440131 ---Изскубнах гадният пиковски декодер и си направих няколко мостчета
и сега ми светят фарове,стопове,прожектор,лампите при талигите и машинното.
Лока е вече аналогов.
--- Край на цитат ---

Отлична работа. Каго го караш аналогов - декодер не ти трябва.  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия