Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Моделите на Антон Манковски

<< < (407/409) > >>

pach:

--- Цитат на: IvanC link=topic=3305.msg125452#msg125452 date=1729118690 ---Хартията бяла ли е? Ако да, как оформяш ръбовете, за да не са бели?

Ако хартията е прозрачна или с цвета на фона на табелката, как печаташ белия цвят?

Каква е дебелината на хартията вече залепена (без подложката?

Питам, защото размерът на снимките е малък и не се виждат тези подробности и съм се опитвал да прилагам тези методи (самозалепваща хартия и такава за декали), но без особен успех поради причините във въпросите ми - бели ръбове, невъзможност за печат на бяло и много голяма дебелина на табелките спрямо мащаба (може би аз съм много придирчив :blush2:).

Иван

--- Край на цитат ---

Има декали на листове с бял цвят. По-трудно се намират и не навсякъде. Иска си търсене и поръчка. Някои тук преди десетина години бяха купили такива.
ПП. В стендовият моделизъм по същата причина си пръскаха прозрачни декали с бял цвят през аерографи. После печатаха останалите цветове и запечатваха с прозрачен лак. Аерографите правят достатъчно тънко покритие.
Иначе си прав за белите кантове по ръба на хартията. Особено дразни в големите мащаби от 1/87 нагоре.

mitko0888:
В момента декална хартия се намира по-лесно. В Хобиленд има три вида - бяла, прозрачна, за мастилен и за лазерен принтер.

IvanC:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3305.msg125455#msg125455 date=1729256240 ---В момента декална хартия се намира по-лесно. В Хобиленд има три вида - бяла, прозрачна, за мастилен и за лазерен принтер.

--- Край на цитат ---

Пробвал съм с бяла и прозрачна декална хартия. При бялата ръбът остава бял. При прозрачната няма как да напечатам белите надписи. И двата вида декална хартия е много дебела за мащаба (H0). За табелки дебелината е поносима, но не и за надписи, които на оригиналите са нанесени с боя и шаблони.

Имам няколко кита на Ревел в 1:87 и техните декали са разкошни - като изсъхнат се опъват по повърхността и дебелината им не се забелязва дори и под лупа. Разликата между тях и декалната хартия е ... северен елен.  :yes:

Иван

mitko0888:
Така е. Истината е да се поръчат декали от правилното място ... Иначе не си  струва цената на донора и труда.

toniemi:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3305.msg125458#msg125458 date=1729257213 ---Така е. Истината е да се поръчат декали от правилното място ... Иначе не си  струва цената на донора и труда.

--- Край на цитат ---

Как да се свържа с правилното място?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия