Днес ми пристигна Ламинатката от Techimage.
Разбира се,моят макет е на системата Мерклин и идеята ми бе да я преправя да върви по мерклинските релси.

С нетърпение я поставих на релсите за малка фотосесия с моето старо фотоапаратче.....

След като се покефих визуално,реших да я пробвам със старият Пико-траф,как бръмчи.
За целта я поставих върху дунапренената подложка с колелата нагоре и допрях жичките на колелата.
Звукът бе много тих и приятен,добра работа!
Когато погледнах да видя как работи осветлението,с ужас установих ,че в едната посока изобщо не работи

Лока е аналогов.
Реших да го отворя,и без това трябва да го преработвам...може нещо по платката да се е откачило.
Моите познания с тези електроники свършват до тук!

Махнах коша и видях че една от тези декоративни прастмаси е със счупени крачета и липсва едно от крепежните болтчета на пратката.Това не са причините,но ми стана странно.
Не открих механична повреда.

Пристъпих към разпояване на платката,за да сваля талигата,на която трябва да монтирам плъзгалката.
Монтирах плъзгалката!

Монтирах талигата.

Споих отново платката и кабелчето от плъзгалката на единият полюс,а кабелите от колелата замостих на друтия полюс на платката.

Допълнително споих един грец и поставих 8 малки лампички над талигите,като на пиковската.
Получи се това.

Всичко добре,но остава в мен разочарование от този проблем!
Оплаках се където трябва,ще чакам компетентен отговор!