Автор Тема: Привопожарен влак  (Прочетена 3891 пъти)

gzo

• Гост
  • Trade Count: (0)
Привопожарен влак
« -: 01 Септември 2011, 19:38:14 »
Някой разполага ли със снимки и по-детайна информация за съставите на провопожарните ни влакове ?
Това което знам единствено е че обикновенно са с по 3 вагона: 2 цистерни + пътнически (36 серия) в който е разположена помпата и протовопожарния инвентар. И 3-те вагона са свързани по межу си с шланг за голям дебит. За последно изкараха един такъв влак за едно учение провело се съвсем скоро във Враца. По предназначение изкараха ПП влак и при големите пожари през лятото на 2007 г. (от тогава е и снимката) Пак тогава научих, че разполагаме само с 4 такива влака с гари на домуване в София, Пловдив, Варна и Горна. Казах "само 4" защото помня, че тук таме из буреняците на други гари съм срещал и още ПП влакове. За съжаление не сещам вече къде съм ги срещал, а може и вече да са нарязани, но добре помня, че бяха с различни окраски от сегашните червени с бяла линия. Интересува ме и от кого се обслужват ? Ще бъда изненадан, ако има щатни пожарникари из гарите, все пак рядко се ползват и предполагам, че стоят празни и не носят дежурства. Вероятно най-известен е пловдивския ПП влак, който може да бъде видян и сниман от пътниците в района на гарата. Видео тук: http://w.vbox7.com/play:76166aed
Интересува ме и серията на цистерните, производител и кат. номер ако не на същите то поне на аналогични.

evrokoma

• Гост
Re:Привопожарен влак
« Отговор #1 -: 01 Септември 2011, 23:07:33 »
Такъв влак има и на гара Русе Разпределителна  с тази разлика че вагона е зелен не червен(намира се зад Мототехника).Подобен влак съм засичал и между Бургас и Карнобат на една малка гара (тук liro4605 може да каже коя е гарата),но принципно такива влакове би трябвало да е имало на всички големи гари предвид предназачението им и това че при пожар трябва да се изкара най близкия такъв.Не ми се вижда логично при пожар във влак примерно на Шумен да се вика противопожарен влак от Горна Оряховица защото докато спасителната композиция пристигне нищо няма да остане от пострадалия влак :angry:

liro4605

• Гост
Re:Привопожарен влак
« Отговор #2 -: 01 Септември 2011, 23:27:26 »
Днес през тези огньове дето минах си беше само за противопожарен влак.През годините много ги занемариха.Има ги тук там но са рядкост вече.А какъв огън гореше днес покрай линията и то в балкански терен където автомобил трудно би достигнал, а именно в междугарието Вакарел Веринско.