Някой разполага ли със снимки и по-детайна информация за съставите на провопожарните ни влакове ?
Това което знам единствено е че обикновенно са с по 3 вагона: 2 цистерни + пътнически (36 серия) в който е разположена помпата и протовопожарния инвентар. И 3-те вагона са свързани по межу си с шланг за голям дебит. За последно изкараха един такъв влак за едно учение провело се съвсем скоро във Враца. По предназначение изкараха ПП влак и при големите пожари през лятото на 2007 г. (от тогава е и снимката) Пак тогава научих, че разполагаме само с 4 такива влака с гари на домуване в София, Пловдив, Варна и Горна. Казах "само 4" защото помня, че тук таме из буреняците на други гари съм срещал и още ПП влакове. За съжаление не сещам вече къде съм ги срещал, а може и вече да са нарязани, но добре помня, че бяха с различни окраски от сегашните червени с бяла линия. Интересува ме и от кого се обслужват ? Ще бъда изненадан, ако има щатни пожарникари из гарите, все пак рядко се ползват и предполагам, че стоят празни и не носят дежурства. Вероятно най-известен е пловдивския ПП влак, който може да бъде видян и сниман от пътниците в района на гарата. Видео тук:
http://w.vbox7.com/play:76166aed Интересува ме и серията на цистерните, производител и кат. номер ако не на същите то поне на аналогични.