Не софиянци, а "столичаните в повече" по навик като си тръгваха от родните места да се "прибират" в София,
си пълнеха дисагите със всичко което можеше да им спести някоя друга стотинка от заплатите.
Точно по същата причина "мазния влак" си беше от Видинско ("златния рог") защото се връщаше към софия претъпкан
със свински пържоли и дамаджани с ракия и вино. Често някой стъклени съдове не стигаха пълни до София,
за радост на пътуващите в едно купе. След тях оставаха мазни вестници и пликове от мезетата!
Влака в София направо олекваше като се стовареха освен пътниците и бохчите
с хранителните припаси приготвени от бабите и дядовците обработващи градини в "златния рог".
ПП.Добавил съм инфото за "Чайка" експрес във втори пост на темата!
