Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Българските експреси през годините.

<< < (7/24) > >>

D2:
''Чайка'' експрес е пуснат през 1972г за празника на железничаря,който е първата неделя от месец август(в случая 6 август).Експреса е обслужван от локомотиви 43-15 и 43-16 ,които са се редували.Локомотивните бригади и машините са от ел.депо''Подуене'',и са били двама машинисти,а не машинист и  помощник,както е прието.Сведението ми е дадено от човек,който по това време е бил комсомолски секретар на ел.депо ''Подуене'' и би трябвало да отговаря на истината.

liro4605:

--- Цитат на: D2 link=topic=3378.msg67016#msg67016 date=1320682913 ---''Чайка'' експрес е пуснат през 1972г за празника на железничаря,който е първата неделя от месец август(в случая 6 август).Експреса е обслужван от локомотиви 43-15 и 43-16 ,които са се редували.Локомотивните бригади и машините са от ел.депо''Подуене'',и са били двама машинисти,а не машинист и  помощник,както е прието.Сведението ми е дадено от човек,който по това време е бил комсомолски секретар на ел.депо ''Подуене'' и би трябвало да отговаря на истината.

--- Край на цитат ---
И аз така знам  :good:

mitko0888:
По мои далечни спомени на Чайката и сменяха локомотива някъде по пътя. Не мога да си спомня обаче дали беше на Сливен или на Казанлък. Казанлък беше на средата на пътя (по време), но ми се струва че го сменяха на Сливен. Въобще си нямам идея защо се правеше това. Също така си мисля че пътя беше нещо около 4 ч и половина (София - Бургас).

TheJackal:
Беше mitko0888 4 часа и 30 минути, ама едно време, ........ преди 30 години! После стана 5 часа и така до момента в който времето е равно на пътническия. Единственото му преимущество е, че тръгва сутрешния по рано и си по обед в София и обратното в Бургас. Преди няколко дена трябваше да посрещна влака София - Бургас, който е на 20.50 часа в последната спирка. Приплака ми се като видях усмихнатите лица на двамата машинисти и вида на локомотива "Шкода" който навлизайки в района на гара Бургас се клатушкаше, все едно е пред разпад. Спирам до тука! Влака бе от 5 вагона и един товарен - багажен. Помня в началото когато го пуснаха експреса "Чайка" и "Слънчев бряг" що народ се качваше и пътуваше, казваха му "Мазния влак". 1976 година бе Първата Международна детска асамблея "Знаме на мира", та се сещам сега как ни натовареха хлапетии, родители и даскали в 3 - 4 вагона от Бургас и влака бе теглен от най красивите за мен локомотиви в БДЖ със жълто - черната окраска (очите) пред колелетата:

Някой от колегите и приятелите във форума знаели нещо по този въпрос кога този локомотив е бил в действие (теглил) експреса или е бил прикачан някъде по подбалканската линия и в района на Ихтиман - Побит камък - София?  

pach:
мазния влак беше само един - този от видин!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия