Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Българските експреси през годините.

<< < (8/24) > >>

TheJackal:
Може и на видинския да са казвали така, но причината за бургаските експреси бе следната: бургазлии идвайки в София купуваха луканки, сирене, кашкавал и салами, защото в Бургас бяха кът до 86 - 87 година, а софиянци се товареха с риби и купетата смърдяха лятото. ;D

pach:
Не софиянци, а "столичаните в повече" по навик като си тръгваха от родните места да се "прибират" в София,
си пълнеха дисагите със всичко което можеше да им спести някоя друга стотинка от заплатите.
Точно по същата причина "мазния влак" си беше от Видинско ("златния рог") защото се връщаше към софия претъпкан
със свински пържоли и дамаджани с ракия и вино. Често някой стъклени съдове не стигаха пълни до София,
за радост на пътуващите в едно купе. След тях оставаха мазни вестници и пликове от мезетата!
Влака в София направо олекваше като се стовареха освен пътниците и бохчите
 с хранителните припаси приготвени от  бабите и дядовците обработващи градини в "златния рог".

ПП.Добавил съм инфото за "Чайка" експрес във втори пост на темата! :hi:

pavel75:
Баща ми е от Враца и съм пътувал в "мазния" влак. Ти говориш за луканки и сирене. Но това си пакетирано, от магазина купено. Нямаш идея какво се влачеше в тоя влак - от туби с вино, до меса от всякакви животни.

pach:

В първи пост съм добавил информацията за експрес "Пирин". :hi:

Adrian:
Диана експрес, на влизане в гара Ямбол >

Експрес 'Слънчев Бряг', на гарата в Ямбол >

forum.skycode.com

Експрес Слънчев бряг през гара Завой

а тук пише за  'Носталгия експрес'

pic by 44 134.5

--- Цитат ---Вагоните са общо три на брой и заедно със салон - вагон 98 10 057 от състава на Царския влак се включват в композицията на туристическия ретро - влак "Носталгия експрес". Освен тях по заявка на клиента, "Носталгия експрес" може да включва различни по тип и брой вагони от наличните към момента композиции на "Корона експрес"(царския) и "Витоша Експрес"(правителствения) влакове.

--- Край на цитат ---

Още за 'Корона' експрес

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия