Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Българските експреси през годините.

<< < (17/24) > >>

pavel75:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3378.msg90035#msg90035 date=1373659541 ---...
През същите два сезона има и експрес София - Видин, номер 701/702.

--- Край на цитат ---

Този влак се наричаше "Баба Вида", но не е бил експрес, водеше се бърз влак, който спираше само на по-големите гари.

mitko0888:

--- Цитат на: pavel75 link=topic=3378.msg90056#msg90056 date=1373867888 ---Този влак се наричаше "Баба Вида", но не е бил експрес, водеше се бърз влак, който спираше само на по-големите гари.

--- Край на цитат ---

Толкова километри за толкова време - естествено е смешно да е кспрес, само че БДЖ си го наричаше ЕКСПРЕСЕН влак.

ПС: Това, което пиша в този форум, е проверено, освен ако не съм използвал разни думи като май, въх, ъъъ, питанка, чуденка и т.н., така че вЕрвайте ми?

pavel75:
Незнам как са го водели ескпрес като при качване от гара Враца се качвахме без задължителното място и търсехме къде има свободно да седнем. Нямам спомен обаче цената дали беше различна.

pach:
Направил съм допълненията в първите два поста.
Тъкмо щях да пиша, че експрес "Видин" и влак "Баба Вида" подлежат на доуточняване,
и тук последва допълнения. Значи така - оставам го като експрес "Видин" !!
Принципно винаги може да се допълва и променят данните които сме събрали,
така че благодара на Митко, Тодор и Павката, за включването.
Интересното е че миналата седмица доста форумисти "се въртяха" из темата,
но само тези тримата допълниха нещо ново. За това специална благодарност за тях!!!
Пък останалите да ползват информацията със здраве....

Rizar:
Нещо интересно на което попаднах, реших да го споделя и в нашия форум:  :)
Листовка от Плевен експрес, която е можела да се намери във влака.

Ето и разписанието към листовката: 

И линк от където са взети снимките: http://www.lokforum.com/viewtopic.php?p=76735&highlight=%EB%E8%F1%F2%EE%E2%EA%E0#76735
 bg&flag

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия