ЧИД на всички именници!
Да сте живи и здрави!

p.s.Пламен,ти наистина имаш имен ден днес!

Пламен празнува имен ден на 8 ноември, когато Църквата отбелязва Архангеловден.
Името има славянски произход и идва от думата “пламенен”. Името се свързва и със серафимите, затова празнува на деня на всички ангели.

Серафим пък е един от ангелските чинове!!!
Първият, най-горният чин, са серафими("серафим" на еврейски език означава "горящ,огнен,пламенен"), херувими и престоли (Ис. 6:2; Бит. 3:22; Кол. 1:16)
Вторият чин са господства, сили и власти (Кол. 1:16; 1Петр. 3:22).
Третият чин са начала, архангели и ангели (Кол. 1:16; 1 Сол. 4:16; 1Петр. 3:21)
Има и два архангела кръстени Михаил(което значи - "Кой е като Бога".) и Гавраил("сила Божия")
Следователно всички които са свързани с тези имена и техните сродни,празнуват днес!

p.s.2 Моето име ГРИГОР означава “бдя, стоя буден” и има много светии,които носят това име и Църквата ги почита в различни дни (16дни) в които аз трябва да имам именен ден,но той се празнува на най-видния м/у тях,а именно:
Григор празнува имен ден на 25 януари, когато православната църква чества деня на Св. Григорий Богослов, архиепископ на Цариград. Името има гръцки произход, произлиза от gregoreo, което означава “бдя, стоя буден”. Производно от Григор е Гриша.
Има много православни празници свързани с небесните безплътни сили(ангели).откъдето идва и объркването ти с многото чествания,но това е от многото "тълкователи"

,а се празнува на деня на всички небесни безплътни сили или Архангелов ден!

p.s.3 Винету и Олд Шетърхенд(Поразяващата ръка) не знам кога имат имен ден,но Олд Файерхенд(Огнената ръка) знам ли...