Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Best Ripper в ТТ
Der Hetzer:
--- Цитат на: liro4605 link=topic=3429.msg76673#msg76673 date=1334680446 ---Понякога завиждам на тези който са в ТТ заради това че сега ако бях в ТТ щях да си имам приличен макет в къщи.Обаче има едно голяма ОБАЧЕ!Като човек на подвижният състав обичам детайлността и просто не мога да си го причиня.
А сега кажете сеща ли се някой за филма "Призраци под виенското колело" и как влакчето обикаляше апартамента в една от сериите.Забило ми се е това в съзнанието и все си мисля че ТТ ще да е било.
--- Край на цитат ---
Призраци под виенското колело беше с великана Ото дето буташе една теснолинейка с червено-бежови мечтовози, вещицата Ема на която и светеха очите и джуджето Румпелщилхерн на което му включиха прахосмукачка в носа и то като беснееше и произвеждаше толкова силен ток, че прахосмукачката летеше със силата на спидер от планетата Ендор ("Завръщането на Джедаите")... а филма с влака и една чиния с кекс върху четириосна платформа, теглена от познайте коя серия локомотив се казваше "Призраци в блока", който започваше така:
Пътник спира тук изплашен
в мрака горски страховит
где живеят в кръчма прашна
Аугуст и Йете Дайбелшмидт
Злините скъпо ще платите
във дим и огън да горите
дорде не минат двеста зими
покой за вас не ще да има
За да смирите духовете
вий седем добрини сторете :drinks:
liro4605:
Венци сори че разводних темата :hi:
Сетих се и за чинията дето я возеше платформения вагон и още ми е пред очите ;D Това е филма с трите почуквания и минаващите през стените или ?
Някой не може ли да го намери този откъс беше много як :angel:
hristo_t:
Миро имам всичките седем серии от "Призраци в блока" ( без български превод), ама като незнам как се изрязват отделни сцени, за да постна тук тази която търсиш. Сега си пуснах тази сцена и да ти кажа май мащаба ми се струва да е НО.Поне на такъв ми изглежда. Tеглещият локомотив е BR 130.
А за макета на Венци - само добри думи мога да кажа. Много харесвам тунела и искам да попитам автора, вътрешната част от тунела ( където се виждат камъчетата) собственоръчно ли е направена.Или целият тунел е купен готов от магазин?
liro4605:
Свържи се с Венци и му ги прати той ще ги обработи -сигурен съм :yes:
:hi:
Спомням си че се въртеше над леглото по стената влакчето и чаках кога ще дадат повторението на серията :yes: ;D
Сори за спама ама Венци е пич и няма да има нищо против него :hi:
Best Ripper:
По снимките личи, че мащабът е ТТ, а не Н0. На втората снимка добре се вижда стрелката със задвижващия механизъм - точно като моите е!
Христо, тунелът е заводски на Аухаген... В комплекта са: двете арки, 4-те подпорни стени, парапета по горния ръб на стените и вътрешната "каменна" облицовка по стените и тавана /картонена - изрязва се, огъва се и се залепва към арките от вътрешната им страна/. По земятата съм боядисал отстрани в черна боя покрай линията и съм слагал черна баластра на Noch. От излишната вътрешна облицовка към правил двете подпорни стени - вляво до тунела покрай глухия коловоз и в другия край на макета покрай изоставената линия... :hi:
Освен в ТТ същият комплект тунел го има и за двоен път, както и в двата варианта за Н0. На Piko има заводски баирчета с тунели, имам единия - прав единичен - кат. № 55720.Другият е двоен в завой с кат. № 55721.http://piko.de/produkt_db/check.php?page=detail&grand_id=7&parent_id=4&child_id=0&id=55720
http://piko.de/produkt_db/check.php?page=detail&grand_id=7&parent_id=4&child_id=0&id=55721
А за филма, кажете ми оригиналното му име, може и да го имам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия