Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Best Ripper в ТТ

<< < (12/16) > >>

Best Ripper:
Минавала ми е таз идейка, имам разни тапети... Ама трябва да организирам отпечатване на нещо от сорта на 3 на 0,50-0,60 метра.. За второто ще трябва да попреправя някой съществуващ тапеп, като му направя и ъгли малко вляво и повече вдясно...

gzo:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=3429.msg79120#msg79120 date=1339240086 ---Минавала ми е таз идейка, имам разни тапети... Ама трябва да организирам отпечатване на нещо от сорта на 3 на 0,50-0,60 метра.. За второто ще трябва да попреправя някой съществуващ тапеп, като му направя и ъгли малко вляво и повече вдясно...

--- Край на цитат ---

Това е единия вариант, другия е да се изрисува с бои. Ако ти не можеш има доста "драскачи", които ще се справят. Дори и така е по-добре, че художника ще може да впише релефа продължавайки в хоризонта линиите на въпросното тулнелче и баирче. Иначе едва ли ще намериш пейзаж с вдигната лява и дясна част на ниво на баира и тунела.
Има и 3-ти варинт ! Комбинация от подходящ тапет от панорамна снимка, а частта продължение на баира и тунела да се изрисуват, като се спазават стриктно нюансите за да се излъже окото, че всичко е отворено назад към хоризонта. Идеята е ръчно да се впишат линиите продължаващи от макетния ландшафт към линиите на панорамната снимка.

Best Ripper:
Вариантът с мацането по стената отпада автоматический! Нямам никакво намерение да цапам тапетите.. А и да си навличам разправии с жената. Още повече, че на смяната на тапетите ще ми се отвори ново мацане... А и да не забравяме, че фотошоп може всичко... :pleasantry: Ще му наглася някаква сборна панорама...  :drinks:

gzo:
Не бе Венци, не ме разбра ! Не става дума да се маца стената, а плоскоста върху която ще е опната панорамата. Самата плоскост да е закрепена към гърба на макета, а не върху лицето на стената отзад. За себе си съм се чудил от какво да е плоскостта и за сега съм решил да е много тънко ПДЧ или Кнауф, а може би и корк. И чак тогава идва решението дали панорамата ще е на хартиен носител или винил ако ще се печата или художническо платно или бял картон ако ще се маца.
Просто идеи  :drinks:

Best Ripper:
За плоскост отзад бих сложил полистирол 3-4-5 мм, а върху него бих залепил отпечатана панорама на по-дебела хартия. За корк не те съветвам - мек е и ако го изправиш /дори с оребряване/, след време ще провисне и ще се разкриви. Отделно, че здрава задна стена може да позволи опъване на прахозащитна покривка, когато не се ползва...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия