Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Best Ripper в ТТ

<< < (13/16) > >>

gzo:
Извън "битките за Мерклин"  :sarcastic: кажи как вървят довършителните работи по "ВенциТеТеленд" ?
В последно време при мен все се самоопрвдавам, че заради липсата на отопление в стаята с макета не барам нищо.  ::)

Best Ripper:
Засега нищо особено.. Дребни довършителни работи само. Малко жици връзвах. Сложих декорации на контактите на захранващите линии /сиви кубчета покрай линиите/, обаче се установи, че доста от тях закачат в дългите вагони, когато те преминават, особено при отклонения през стрелките. И трябва да ги преправя - да са по-ниски поне откъм релсите. Закачат с 1 милиметър, ама достатъчно. Не мога да изумувам от какво да направя светофарите на предната гара - на некви Г и П-образни стойки мисля да са. Само че няма нищо заводско подходящо в тоя мащаб. За задните и на вътрешната гара съм набелязал едни сглобяеми на Висман, ама и те са с пари, а напоследък само изваждания. А и отидоха доста кинти по Н0 АС... Надявам се до месец-два да ги набуча висманските, другите по-нататък. Така че при мен е застой в общи линии.  ;)

gzo:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=3429.msg85746#msg85746 date=1358347799 --- Не мога да изумувам от какво да направя светофарите на предната гара - на некви Г и П-образни стойки мисля да са. Само че няма нищо заводско подходящо в тоя мащаб.
--- Край на цитат ---

Защо не пробваш с поялника и медна тел с подходящото сечение. При колеги с опит виждам, добре се получава. Хамалогия е, но е моделизъм все пак. А най-големия разход е за грунда с който ще пръснеш готовите стойки.

Best Ripper:
Мина ми тая идея, но ще остане въпросът с прекарването на жиците. По-скоро ми се струва, че ще трябва да ползвам месингови или медни тръбички... А може и пластмасови...  ::)

gzo:
"Ъмчи" ти каквото и да ползваш все ще остане въпроса с прекарването на кабелите. Аз съм го решил по следния начин- максимално тънки жички (може дори и оголени при пластмасова основа) опнати и плътно прилепени към основата със секундно лепило през няколко мм. Накрая боядисваш всичко заедно (което не пречи на контакта при оголените), а проводника се скрива максимално.(грунта и боята запълват леко фугите под кръглото сечение на проводника). Дори и да се вижда ще изглежда напълно техничарски нормално и в мащаб спрямо останалото.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия